Consiliul Județean Buzău își alege vicepreședinții, săptămâna viitoare

19 noiembrie 2020 | 0 comentarii |

În prima ședință de după constituirea noului „miniparlament” local, pe ordinea de zi sunt trei proiecte de hotărâre, toate vizând intrarea în atribuțiuni a celor care vor reprezenta județul în următorii patru ani.

 

Petre Emanoil Neagu

Joi, 26 noiembrie, Consiliul Județean ales de buzoieni în septembrie este convocat în prima ședință ordinară după constituire și își începe activitatea pentru care a fost mandatat, în următorii patru ani. Ședința va avea loc tot la Sala Mare a instituției, cu prezența fizică a consilierilor și respectarea măsurilor impuse de pandemie.

Cu această ocazie, vor depune jurământul consilierii județeni supleanți declarați aleși și validați, individual, prin încheieri ale Tribunalului Buzău, după care se va trece la aprobarea proiectelor de hotărâre aflate pe ordinea de zi.

La primul dintre acestea, consilierii nu au de făcut decât să ia act de demisia lui Carmen Ichim, care a demisionat zilele acestea și din Pro România, partidul pe lista căruia a fost aleasă, pe motiv că a fost „mințită și înșelată”. Locul va râmâne vacant, urmând ca după comunicarea la Tribunalul Buzău să fie validat un alt membru al formațiunii politice respective.

Tot în ședința de joia viitoare, consilierii județeni își vor alege și cei doi vicepreședinți care vor conduce Consiliul Județean împreună cu președintele ales Petre Emanoil Neagu, în mandatul 2020-2024.

 

Propunerile de candidați pentru funcțiile de vicepreședinte pot fi formulate de către președintele Consiliului Județean și/sau de către liderii grupurilor politice de consilieri județeni, iar votul va fi secret.

Pot fi formulate două sau mai multe propuneri, iar numele celor propuși vor fi trecute pe buletinele de vot, fiecare consilier județean având dreptul să opteze pentru unul sau doi dintre candidații înscriși pe buletinul de vot.

Se vor declara aleși doi candidați care au obținut majoritatea absolută a voturilor, iar în cazul în care unul sau niciunul nu întrunește majoritatea absolută a voturilor exprimate se organizează tururi de scrutin succesive.

Pe întreaga durată a mandatului vicepreședinții își păstrează calitatea de consilier județean fără a beneficia de indemnizația de consilier, având dreptul la o indemnizație lunară stabilită conform legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, și nu pot face parte din comisiile de specialitate ale Consiliului Județean Buzău.

Tot în ședința din 26 noiembrie se vor alege comisiile de specialitate ale Consiliului Județean.

 

Proiectele de hotărâre care vor fi supuse spre aprobare:

1. Proiect de hotărâre nr. 190/11.11.2020 privind constatarea încetării de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului doamnei Ichim Carmen Adriana, prin demisie și declararea ca vacant a unui loc de consilier județean

2. Proiect de hotărâre nr. 191/11.11.2020 privind alegerea vicepreședinților Consiliului Județean Buzău

3. Proiect de hotărâre nr. 192/11.11.2020 privind aprobarea componenței nominale a comisiilor de specialitate pe domenii de activitate ale Consiliului Județean Buzău

 


Adaugati un comentariu


 

*