Rețeaua de Sănătate Regina Maria „atacă” piața veterinară și lansează proiectul EXAVET

21 februarie 2023 | 0 comentarii |

Lansarea primului laborator de Analize și Imagistică Veterinară din cadrul rețelei și intrarea pe nișa serviciilor veterinare face parte din planul de dezvoltare al companiei. 

 

Rețeaua de Sănătate Regina Maria pătrunde pe o nouă piață a serviciilor medicale, iar odată cu lansarea EXAVET, primul laborator de Analize și Imagistică din cadrul rețelei, vrea să demonstreze că și animalele pot beneficia de un diagnostic corect, printr-o gamă extinsă de analize și investigații RMN (imagistică prin rezonanță magnetică), la aceleași standarde cu care rețeaua și-a obișnuit clienții din domeniul serviciilor medicale din România, transmite compania, printr-un comunicat.

Nișa veterinară este o alegere firească, o direcție ce face parte din planul nostru de dezvoltare. Obiectivul EXAVET este acela de a aduce calitatea serviciilor de medicină veterinară la cele mai înalte standarde, prin tehnologia de ultimă generație pe care o oferim atât în cadrul laboratorului, cât și în noul centru de imagistică. Animalele de companie fac parte din viața noastră de zi cu zi, din familia extinsă, și ne dorim să beneficieze de cele mai bune servicii medicale, pentru un diagnostic precis, a declarat Olimpia Enache, COO (Chief Operating Officer), Rețeaua de sănătate Regina Maria.

 

Ultimele date raportate la nivel național arată că în România există peste 8.800 medici veterinari, ce activează în aproximativ 5.500 de cabinete și clinici veterinare, spitale universitare și ferme zootehnice.

Laboratorul EXAVET dispune de o echipă de medici și colaboratori cu experiență în domeniul medicinei veterinare, care vor oferi medicilor veterinari încredere în analize, certitudine în rezultate și siguranță în diagnostic, prin intermediul tehnologiei de ultimă generație. Scopul nostru principal este să asigurăm sănătatea familiei extinse”, a declarat dr. Cristina Bunea, șef laborator.

Laboratorul va deservi medicii veterinari care activează în cabinete și clinici veterinare din întreaga țară, iar în același timp va fi un partener important și pentru fermele zootehnice, jucând un rol „esențial în diagnosticarea oricăror probleme” din domeniul sănătății animalelor.

 

În acest context, „unul dintre obiectivele EXAVET este de a veni în ajutorul medicilor veterinari cu o gamă extinsă de analize și aparatură ultraperformantă, ce reduce eroarea umană și ajută la stabilirea unui diagnostic rapid și sigur”, transmit repezentanții rețelei, care subliniază că EXAVET oferă o gamă extinsă de investigații tip RMN, având „cel mai performant aparat pentru medicină veterinară din țară”.

Capacitatea de procesare și analiză a probelor din noul laborator poate ajunge la 2.500 de teste pe zi și la peste 650.000 anual. Rezultatele analizelor de biochimie, imunologie, hematologie și parazitologie se pot obține în aceeași zi, EXAVET având capacitatea şi logistica necesară de a colecta şi analiza probe din întreaga ţară.

Statisticile Euromonitor la nivelul anului 2022 estimează că îngrijirea sănătăţii animalelor va cunoaşte o creştere rapidă în materie de dezvoltare, datorită atenţiei din ce în ce mai mare acordată de români sănătăţii şi bunăstării animalelor lor de companie. Mai mult, un studiu realizat de o companie privată în 2021 arată că deţinerea de animale de companie se află pe un trend ascendent, iar între ţările UE, România deţine cel mai mare procent de gospodării cu pisici (48%) şi câini (45%).

 

Sursă foto: EXAVET

 


Adaugati un comentariu


 

*