Tranzacție record pe piața medicală: Rețeaua de Sănătate Regina Maria a achiziționat pachetul majoritar din Clinicile Dr. Leahu

12 iunie 2023 | 0 comentarii |

Rețeaua Regina Maria a anunțat preluarea pachetului majoritar al Clinicilor Dentare Dr. Leahu, liderul pieței de profil din România, și intrarea pe nișa de servicii stomatologice, aceasta fiind și cea mai mare tranzacție a anului în sectorul medical privat din România.

 

Fady Chreih, Ionut Leahu

Reţeaua de sănătate Regina Maria şi compania Clinicile Dr. Leahu au anunţat, oficial, tranzacţia prin care Regina Maria a cumpărat 51% din acțiunile reţelei de clinici stomatologice, de la fondul de private equity Morphosis Capital, care iese astfel din acţionariat. Cu investiții de peste 200 milioane de euro în ultimii ani, Regina Maria, lider al calității serviciilor medicale din România și unul dintre principalii investitori în infrastructura medicală din ultimii 30 de ani, pătrunde astfel pe nișa de servicii stomatologice și începe o nouă etapă de creștere a business-ului.

Urmărim de mulți ani dinamica pieței de stomatologie, iar acum a venit momentul oportun să facem acest prim pas, care marchează și deschiderea noastră către o consolidare a acestui domeniu în România. Stomatologia este o piață cu un foarte bun potențial de dezvoltare. Împreună cu echipa ambițioasă și performantă construită de Dr. Ionuț Leahu, vom aduce și mai multe servicii cu valoare adăugată pentru pacienții români, într-un continuum al îngrijirii medicale de calitate. În medicină, viitorul se construiește cu viziune și strategie pe termen lung. Preferăm să vorbim mai puțin și să facem mai mult, iar intrarea pe nișa de stomatologie a venit și din preocuparea noastră constantă pentru educație medicală și prevenție”, declară Fady Chreih, CEO Regina Maria.

 

Dr. Ionuţ Leahu, care a fondat rețeaua de clinici stomatologice care-i poartă numele și pe care o conduce de mai bine de un deceniu, păstrează o participaţie de 49%. „Acum 12 ani, am început un drum în care mi-am propus să schimb complet felul în care se face stomatologie în România. Am decis atunci că pacientul merită să primească toate opțiunile de tratament personalizate, bazate pe un diagnostic corect și complet. Am decis ca eu, ca medic, să fiu la dispoziția pacienților oricând ar alege ei să se trateze. Aceste decizii m-au provocat să construiesc cea mai complexă instituție din stomatologia românească. După ce am tratat peste 100.000 de oameni, am realizat că datoria noastră este să fim alături de fiecare pacient, de la primul dinte, pe tot parcursul vieții. Iar pentru ca acest lucru să se întâmple, instituția pe care am construit-o trebuie să depășească persoana și, natural, am ales să mă alătur Rețelei de sănătate Regina Maria, nu doar pentru cel mai bun standard al calității medicale din România, dar mai ales pentru preocuparea permanentă pentru experiența pacientului. Am siguranța că această decizie va aduce un element unic în beneficiul celor care ne vor alege, o integrare 360 de grade a medicinei, atât pentru pacient cât și pentru medicul stomatolog. Împreună vom folosi ca platformă tot ce am construit până acum și suntem gata să aducem alături de noi mai mulți medici stomatologi antreprenori. Vom continua astfel planul de a dezvolta sănătatea orală în România. Pentru că eforturile cumulate la nivel de educație medicală, investițiile constante în infrastructură medicală și digitalizare, crearea de procese care cresc experiența pacientului redefinesc leadershipul medical în România”, arată dr. Ionuț Leahu, fondator și CEO Clinicile Dentare Dr. Leahu.

 

În urma tranzacției, Clinicile Dentare Dr. Leahu vor opera ca divizie de sine stătătoare în cadrul Rețelei de sănătate Regina Maria, iar dr. Ionuț Leahu își va păstra atribuţiile de management, în timp ce Morphosis Capital nu va mai face parte din acționariatul companiei.

Pentru un fond de private equity, asocierea cu o companie antreprenorială și sprijinirea acesteia pentru a deveni lider de piață reprezintă împlinirea unui ideal. Meritul deplin aparține întotdeauna fondatorului și nu există altcineva care să întruchipeze mai bine decât Ionuț Leahu valorile de reziliență și perseverență. Suntem mândri că am făcut parte din această evoluție și suntem extrem de fericiți să vedem Clinicile Dr. Leahu continuându-și parcursul de succes alături de un partener puternic și cu valori aliniate, precum Rețeaua de sănătate Regina Maria”, menționează Andrei Gemeneanu, managing partner Morphosis Capital.

În această tranzacție, părțile au fost asistate de RTPR și EY România pentru Rețeaua de sănătate Regina Maria, de PwC România și D&B David și Baias pentru Clinicile Dentare Dr. Leahu și de Mihaela Mîndru Law Office pentru Morphosis Capital.

 

* Rețeaua de sănătate REGINA MARIAeste liderul calității serviciilor medicaledin România și singurul operator privat care deține trei spitale cu acreditări internaționale. Prin cele 16 acreditări deținute – performanță unică în Europa Centrală și de Est, confirmă angajamentul pentru excelența medicală și siguranța pacienților.

Regina Maria a inovat și segmentul serviciilor medicale pentru companii, lansând în premieră în România conceptul de abonamente corporate, în urmă cu peste 25 de ani. A dezvoltat și pachete medicale specializate pentru IMM și persoane fizice, gestionând în prezent un portofoliu de 800.000 de abonamente. În ultimii 10 ani, compania a investit peste 200 de milioane de euro în dezvoltarea și modernizarea sistemului medical privat din România.

Regina Maria a preluat în totalitate și a integrat cu succes peste 35 de alți jucători de pe piață, având o prezență proprie în mai mult de jumătate din județele țării și acoperire națională prin intermediul celor peste 330 de clinici partenere. Compania reunește peste 8.500 de angajați și colaboratori și oferă servicii complete de spitalizare și chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator și stocare de celule stem, pentru peste 6 milioane de pacienți.

În 2023, Regina Maria a lansat proiectul EXAVET, primul laborator de Analize și Imagistică Veterinară din cadrul rețelei, marcând intrarea pe nișa serviciilor medicale veterinare din România.

 

* Rețeaua de Clinici stomatologice Dr Leahu este fondată și condusă de Ionuț Leahu de mai bine de un deceniu, iar în 2022 a înregistrat venituri de peste 26 milioane euro (∼132 de milioane de lei), în creștere cu 31% față de anul precedent. Dr. Ionuț Leahu este medic stomatolog cu competență în implantologie orală și master în implantologie orală și parodontologie – Master Course of Implant Dentistry – Nurenberg, Germania.

Prezente în București, Cluj-Napoca, Brașov, Timișoara, Iași, Sibiu, Constanța, Oradea, Craiova, Galați, Turda, Ploiești și Pitești, Clinicile Dentare Dr. Leahu reunesc 500 de angajați, dintre care 200 de medici și specialiști în anestezie generală, iar fiecare clinică integrează cel puțin un centru de radiologie dentară digitală. Rețeaua are și propriul centru de instruire pentru medici specialiști, medici rezidenți și asistenți medicali – Centrul de Perfecționare Dr. Leahu.

La ora actuală, reţeaua deține 19 clinici stomatologice, cu 169 de cabinete medicale, în 13 oraşe din ţară. Peste 5.000 de pacienți trec lunar pragul clinicilor dr Leahu, care dețin și un portofoliu de 17.000 de abonamente dentare. 

 

 


Adaugati un comentariu


 

*