REZIDENTIAT 2016: Duminica are loc repartitia pe locuri si posturi

24 noiembrie 2016 | 0 comentarii |

Ministerul Sanatatii a publicat listele cu rezultatele finale ale examenului din 20 noiembrie si a anuntat care va fi procedura de repartitie pentru candidatii care au obtinut punctaj de promovare.

 

examen - rezidenti UMF DavilaMinisterul Sanatatii a publicat listele cu rezultatele finale obtinute de candidatii care au sustinut examenul de rezidentiat duminica trecuta, anuntandu-i totodata pe cei care au promovat, ca repartizarea pe locuri si posturi va avrea loc duminica, 27 noiembrie. Totodata, rezidentii sunt informati ca in cazul in care procedura nu se va finaliza pe parcursul celor 12 ore programate initial, aceasta va fi reluata luni, 28 noiembrie.

Astfel, repartitia locurilor si posturilor scoase la concurs pentru aceasta sesiune se va face prin sistem teleconferinta, procesul fiind programat a se desfasura in tre orele 9.00 si 21.00. Primii care vor fi repartizati vor fi absolventii de Farmcie, in cazul carora repartitia va incepe la ora 9.00, urmand ca de la ora 10.15 sa inceapa repratizarea pe locuri si posturi a absolventior de Medicina Dentara. In cazul absolventilor de Medicina, care sunt cei mai numerosi, repartitia va incepe la ora 12.00 si se va desfasura pana la ora 21.00, cu posibilitatea reluarii in ziua urmatoare, in acelasi interval orar, in cazul in care nu se va reusi sa se distribuie toate locurile si posturile.

 

rezidentiatPentru a participa la teleconferinta, candidatii sau imputernicitii acestora trebuie sa se prezinte, la orele precizate, la unul din centrele universitare din Arad, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Sibiu, Targu Mures sau Timisoara, unde au sustinut examenul. Candidatii sau imputernicitii acestora trebuie sa aiba asupra lor un act de identitate in termen de valabilitate si, dupa caz, procura notariala de imputernicire.

Prezenta este obligatorie, in caz contrar, candidatii sau imputernicitii acestora care nu sunt prezenti la data, ora si locul fixate pentru alegerea postului ori a locului in specialitate si a centrului de pregatire, pierzand drepturile conferite in urma promovarii prin concurs.

In ceea ce priveste clasificarea finala a candidatilor care au sustinut examenul de rezidentiat, centrul universitar Iasi a surclasat Bucurestiul la specializarile Medicina si Farmacie, cei care au obtinut cele mai mari punctaje fiind absolventi ai UMF Iasi. Nici nu este de mirare avand in vedere ca rectorul UMF Iasi, prof univ. dr. Viorel Acripcariu, este coautor al compendiului dupa care s-a dat examenul, alaturi de  prof. univ. dr. Victor Stoica, de la UMF Bucuresti, despre care insa candidatii spun ca a fost plin de greseli.

 

examen rezidentiatCu sau fara greseli in bibliografia de examen, in urma clasificarii finale, la specializarea Medicina s-a obtinut un punctaj maxim de 935 de puncte, acesta fiind obtinut de un candidat de la Iasi, care a tinut sa ii fie pastrat anonimatul. La diferenta de doar un punct se afla al doilea clasat, o absolventa a UMF Carol Davila, Andreea Maria Duceac. Punctajul minim cu care s-a promovat la Medicina este de 561, scor obtinut de 12 candidati. Lista completa a rezultatelor la Medicina poate fi consultata AICI.

Si la specializarea Farmacie, cel mai bun punctaj a fost obtinut tot de un absolvent de la Iasi, care a fost notat cu 896 de puncte si care a preferat, de asemenea, sa ramana anonim. Urmatoarele trei locuri au fost ocupate de absolventi de la Cluj, iar primul candidat de la Bucuresti apare abia pe locul 22. Ultimul clasat pe lista celor cu punctaj de promovare a fost notat cu 537 de puncte. Toate rezultatele obtinute la specializarea farmacie, pot fi consultate AICI.

In ceea ce priveste Medicina Dentara, cel mai bun punctaj a fost adjudecat de Cristina Camelia Chiritescu, absolventa a UMF Carol Davila, care a fost notata cu 908 puncte, in timp ce punctajul minim cu care s-a promovat a fost 544. Lista completa a rezultatelor pentru Medicina Dentara, poate fi consultata AICI.

 


Adaugati un comentariu


 

*