REZIDENȚIAT 2023: Aproape 1000 de candidați s-au înscris la examenul din sesiunea extraordinară

Concursul pentru cele 628 de locuri și posturi rămase neocupate în sesiunea noiembrie 2022 va avea loc în data de 14 mai, în centrul universitar București. 

 

 

Duminică, 14 mai, are loc sesiunea extraordinară a examenului de admitere în rezidențiat în domeniul medicină, pentru locurile și posturile rămase neocupate în sesiune noiembrie 2022. 962 de candidați vor concura pe cele 628 de locuri și posturi rămase neocupate, multe dintre acestea fiind în specialități deficitare precum chirurgia generală, medicina de urgență, medicina de familie, neonatologie.

Concursul va avea loc în data de 14 mai și va fi organizat în centrul universitar București, pentru locurile și posturile rămase neocupate la domeniul Medicină, în sesiunea 20 noiembrie 2022. Concursul va avea o durată de patru ore, în care trebuie rezolvate teste de tip grilă cu 200 de întrebări. Alegerea unui loc sau post va fi condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60% din cel mai mare punctaj obținut la acest concurs”, transmite Ministerul Sănătății.

La sesiunea noiembrie 2022, 10.330 de candidaţi s-au înscris la examenul de intrare în Rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie.

 

Medicii care devin rezidenți pe loc încheie un contract individual de muncă pe perioadă determinată, egală cu durata rezidențiatului, cu unitatea sanitară la care au fost repartizate locurile pentru rezidențiat.

Medicii care devin rezidenți pe post încheie contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată cu unitatea sanitară publică ce a publicat postul respectiv, cu respectarea prevederilor Ordonanței Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea și finanțarea rezidențiatului, aprobată prin Legea nr. 103/2012, cu modificările și completările ulterioare.

Candidații posesori ai diplomei de medic obținute în România ori întrun alt stat membru al Uniunii Europene, precum și candidații din Republica Moldova, absolvenți cu diplomă de licență obținută în ultimii 5 ani la Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Chișinău pentru locurile fără plata taxelor de școlarizare, dar cu bursă, oferite românilor de pretutindeni, susțin concursul în aceleași condiții ca și cetățenii români, însă concurează pe locurile publicate de Ministrul Educației, care le va distribui pe centrele universitare.

 

Date suplimentare despre admiterea în Rezidentiat, sesiunea mai 2023, AICI

 


Adaugati un comentariu


 

*