România a depășit pragul de 70.000 de cazuri de Covid-19. Prefectul Buzăului, infectat cu noul virus

16 august 2020 | 0 comentarii |

Au fost înregistrate 1.087 de noi cazuri de infecție și 37 de decese la nivel național, iar în județul Buzău au fost confirmate 47 cazuri noi de îmbolnăvire cu noul Coronavirus și 2 decese.

 

Cu 1.087 de noi cazuri de infecție cu SARS-CoV-2 confirmate în ultimele 24 de ore, după prelucrarea a 11.946 de teste (6.859 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 4.987 la cerere), România a depăşit astăzi pragul de 70.000 de cazuri de COVID-19.

S-a ajuns astfel la 70.461 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus de la debutul pandemiei. Cele mai multe cazuri noi sunt, din Bucureşti – 154, Prahova – 96 şi Argeş – 58. Au fost înregistrate alte 37 de decese asociate cu COVID-19, astfel că numărul total de decese a ajuns la 2.991.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.359, iar 479 dintre acestea sunt internate la ATI.

Un număr de 32.587 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi şi 7.981 pacienţi asimptomatici au fost externaţi la 10 zile după depistare.

La nivel național, 9.524 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.544 se află în izolare instituționalizată. Alte 26.713 de persoane sunt în carantină la domiciliu, iar 23, în carantină instituționalizată.

Persoanele care s-au testat pentru depistarea noului coronavirus nu trebuie să intre în comunitate până nu primesc rezultatul”, atrag atenția autoritățile, în contextul în care numărul îmbolnăvirilor se menține ridicat în România, pentru că au fost cetățeni care au continuat să iasă din casă, deși erau în așteptarea rezultatelor testelor pentru COVID-19.

 

În județul Buzău, astăzi s-a depășit pragul de 1.800 de pacienți infectați cu SARS-CoV-2 de la debutul pandemiei. Cu 47 de noi cazuri confirmate în ultimele 24 de ore (6 pacienti au fost testati si diagnosticati într-un laborator privat si 1 pacient într-o unitate sanitara din alt județ) s-a ajuns la 1.810 persoane confirmate pozitiv Covid-19, dintre care 1026 s-au vindecat și 56 au decedat. Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 15 ani și 91 de ani.

În carantină la domiciliu se află 555 de buzoieni, iar în izolare la domiciliu, alți 164.

Tot astăzi au fost raportate și 2 noi decese în rândul pacienților cu Covid-19. Unul dintre acestea este al unui  pacient în vârstă de 55 de ani, aflat în evidența medicilor cu sindrom confuzional în observație etiologică, limfopenie și etilism cronic. S-a prezentat la UPU a Spitalului Județean de Urgentă Buzău cu simptomatologie respiratorie medie spre severă și sindrom confuzional. A fost confirmat cu SARS COV-2, starea de sănătate i s-a agravat și a decedat.

Cel de-al doilea deces a fost al unui pacient în vârstă de 70 de ani, aflat în evidența medicilor cu hipertensiune arterială, insuficiență circulatorie cerebrală și sechele post accident vascular cerebral, care s-a prezentat la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie. A fost confirmat cu SARS CoV-2 și internat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, dar evoluția pacientului a fost nefavorabilă și a survenit decesul.

Sâmbătă, în județul Buzău au fost 46 cazuri noi de îmbolnăvire cu noul virus și 5 decese, între care două ale unor pacienți în vîrstă de 88, respectiv 91 de ani, proveniți de la Căminul pentru persoane vârstnice din Costești.

 

Leonard Dimian, prefect Buzău

Unul dintre cazurile nou confirmate astăzi în Buzău este cel al prefectului Leonard Dimian, care a anunțat pe pagina sa de socializare că a fost testat pozitiv cu SARS-CoV-2. „În urmă cu câteva ore, am fost confirmat cu virusul SARS-CoV-2. În cursul zilei de ieri, am prezentat simptome ușoare specifice COVID-19 (febră 38º) și am fost testat, iar rezultatul venit astăzi este pozitiv. Starea mea de sănătate este bună, acum mă simt mai bine decât m-am simțit ieri. Am încredere că mă voi vindeca rapid și mă bazez pe profesionalismul cadrelor medicale buzoiene, care au fost ireproșabile pe întreaga perioadă în care au gestionat criza COVID-19. Mâine, voi fi supus unor investigații medicale extinse și voi afla tratamentul care îmi va fi prescris. În perioada în care nu mă voi afla la Instituția Prefectului, atribuțiile de conducere vor fi preluate de către subprefectul Vasile Alecu. Fac încă un apel la responsabilitate pentru toţi cetățenii din judeţul Buzău, de data aceasta folosindu-mă pe mine ca exemplu! Iată că, și în situația în care am încercat să respect cu strictețe toate regulile de prevenire a infectării cu noul Coronavirus, acesta nu m-a ocolit! Virusul nu iartă pe nimeni! Vă transmit tuturor gândurile mele bune. Multă sănătate!”, a scris prefectul pe Facebook.

Prefectul Dimian s-a autoizolat în casa pe care o are la Măgura și spune că nu știe de unde s-a infectat, iar la primirea veștii că este poztiv a fost inițial șocat, după care și-a revenit, mai ales că are simptomatologie ușoară. Crede însă că luni, după ce va fi evaluat de medicul infecționist, va fi internat, cel mai probabil, în secția de Boli Infecțioase a SJU Buzău.

 


Adaugati un comentariu


 

*