România, gazda primei conferințe de inovație tehnologică în medicină din Europa de Est

Organizatorii mizează pe prezența a peste 500 de participanți, atât din rândul specialiștilor din domeniul medical cât și din cel al specialiștilor IT.

 

O nouă premieră internațională în ceea ce privește manifestările științifice din domeniul medical dar și din domeniul IT va avea loc în România în toamna acestui an, cu ocazia primei conferințe de inovație tehnologică în medicină organizată în Europa de Est.

Conferința Life 4.0 va avea loc la Cluj-Napoca, pe data de 10 octombrie, iar organizatorii au anunțat că se așteaptă la o prezență numeroasă, estimând că numărul participanților va fi peste 500 de persoane.

Primul eveniment cu aceasta temă care va avea loc în estul Europei va fi găzduit de România, iar cu acest prilej vor fi reuniți specialiști din Medicină și din IT, pentru a identifica soluții de îmbunătățire a serviciilor medicale oferite pacienților, ca rezultat al colaborării dintre reprezentanții ambelor domenii de activitate.

 

În cadrul conferinței, participanții vor avea ocazia să ia contact cu ultimele inovații care modelează viitorul medicinei, ilustrate cu studii de caz.

Vor fi invitați și mai mulți lectori internaționali, care vor vorbi despre expertiza, tehnologiile și strategiile necesare pentru dezvoltarea peisajului medical în continuă schimbare, conferința urmând a fi structurată pe trei părți principale, toate având ca numitor comun inovația în medicină.

Astfel, în prima parte a evenimentului vor avea loc prezentări de produse și soluții inovatoare în medicină, iar printre subiectele abordate se vor afla imprimarea 3D în medicină, IKnife – bisturiul oncologic inteligent, inteligența artificială pentru detectarea cancerului în stadiu incipient, realitatea virtuală in chirurgia robotică medicina de precizie și spitalele inteligente.

 

A doua parte a conferinței va fi dedicată startup-urilor medicale internaționale, care își vor prezenta cu această ocazie produsele și soluțiile în fața participanților și a investitorilor interesați să ofere suport pentru dezvoltarea produselor.

Conferința va include și o zonă de expoziție și networking, unde partenerii și sponsorii evenimentului vor prezenta produse și servicii inovatoare în medicină, având totodată și posibilitatea de a pune bazele unor noi colaborări.

Conferința este destinată în egală măsură atât specialiștilor din cele două domenii cât și studenților, iar înscrierile se pot face pe site-ul evenimentului, în această perioadă fiind încă disponibile taxe de participare reduse.

 

 

 


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*