S-a dat startul înscrierilor pentru Hackathon4Health 2022

7 octombrie 2022 | 0 comentarii |

Primele trei echipe declarate câștigătoare vor fi premiate cu câte o finanțare pre-seed în valoare de 10.000 de dolari/echipă, pentru implementarea soluțiilor dezvoltate pe parcursul hackathonului.

 

Ajuns la cea de-a șasea ediție, cel mai important hackathon pe teme de sănătate din România, Hackathon4Health, va avea loc în perioada 28-30 octombrie 2022, în format hibrid, în București, cu participarea fizică la Mindspace Pipera și online. Înscrierile la eveniment au loc în perioada 6-23 octombrie, ora 23:59, pe platforma dedicată evenimentului, hackathon4health.ro.

Organizat de Johnson & Johnson România, în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București (UMFCD), prin Centrul de Inovație și e-Health și Asociația Societății Studenților în Medicină din București, evenimentul își propune să genereze idei inovatoare, cu impact real în domeniul sănătății.

Inițiat în 2017 de Johnson & Johnson România, proiectul Hackathon4Health reunește experți din diferite sectoare și profesioniști în domeniul sănătății, reprezentanți ai mediului academic și de afaceri, ai autorităților, furnizori de servicii medicale și spitalicești, reprezentanți ai asociațiilor de pacienți, studenți la medicină, dar și alte specializări, alături de echipele participante ce vor dezvolta soluții digitale inovatoare pe parcursul celor 48 de ore de hackathon.

 

Foto arhiva

Temele celei de-a șasea ediții sunt „Prevenția şi tratamentul pacienților în specializările oncologie, hematologie, imunologie și scleroză multiplă”; „Sănătatea mintală şi îmbunătăţirea calităţii vieţii” și „Dispozitive medicale ale viitorului”, iar Johnson & Johnson va premia primele tre echipe declarate câștigătoare cu câte o finanțare pre-seed în valoare de 10.000 de dolari/echipă, pentru implementarea soluțiilor dezvoltate pe parcursul hackathonului.

Participanții sunt invitați să propună soluții digitale care să vină în sprijinul pacienților și dezvoltării sistemului de sănătate din ariile enunțate, cum ar fi

• soluții digitale de colectare, administrare și analiză a datelor clinice;

• soluții digitale care să susțină dezvoltarea serviciilor de îngrijire la domiciliu și suport pentru pacienții care sunt îngrijiți prin această metodă;

• soluții hardware/software care să scurteze timpul personalului medical pentru colectarea de parametri medicali pentru pacienții care vor primi servicii medicale la distanță;

• soluții digitale menite să ajute medicul în decizia asupra tratamentului pentru pacient, dar și în monitorizarea stării de sănătate, prin folosirea de date și analize ce utilizează inteligența artificială.

 

Fiecare proiect dezvoltat în cadrul Hackathon4Health are rolul de a accelera progresul digital în sănătate și a inovației în acest domeniu în România.

Hackathon4Health 2022 este o inițiativă recunoscută și așteptată în fiecare an de către actorii din domeniul sănătății, start-up-uri și lumea digitală din România. Prin Hackathon4Health 2022 oferim, încă o dată, oportunitatea pentru posibile soluțiile ce pot îmbunătăți viața pacienților prin accelerarea digitalizării în sănătate. Suntem extrem de curioși să vedem care vor fi ideile ce vor intra în competiția de anul acesta și care vor avea succes în câștigarea prestigioasei competiții. Echipele participante la edițiile trecute au investit multă pasiune și dorință în a schimba lucrurile în bine. De altfel, în ultimii 5 ani, multe dintre soluțiile câștigătoare au devenit start-up-uri medicale de succes care lucrează în beneficiul pacienților din România. Progresul digital poate fi realizat doar prin acces la idei de ultimă generație, dar și prin susținerea acestora prin mentorat și suport financiar. Noi, cei de la Johnson & Johnson, vom susține mereu acele soluții care pot schimba traiectoria domeniului medical și de sănătate din România”, spune Christian Rodseth, Managing Director Janssen Grecia, Polonia și România.

 

Prof.dr. Viorel Jinga, rector UMFCD

O competiție de proiecte organizată anual, Hackathon4Health aduce împreună oameni cu experiență, cu energie și spirit inovativ, care sunt interesați să contribuie la digitalizarea sistemului de sănătate din Romania: ingineri IT, programatori, cercetători în domeniul sănătății, designeri de grafică, designeri de interfețe, dezvoltatori, medici, studenți, precum și reprezentanți ai factorilor de decizie, grupuri de advocacy, asociații de pacienți și asociații profesionale.

Hackathon4Health a fost și este un sprijin concret pentru dezvoltarea ecosistemului digital în domeniul sănătății, în România. Pentru mine este o bucurie enormă să văd că acest proiect a ajuns la ediția cu numărul șase și că oferă, din nou, șansa celor mai ingenioase proiecte să prindă viață. Fiecare ediție este așteptată cu entuziasm de către studenți, care astfel au acces la resurse valoroase pentru dezvoltarea lor, pot interacționa cu specialiști din lumea medicală, tech și de business și, nu în ultimul rând, au o șansă reală de finanțare a unor proiecte cu impact concret în îmbunătățirea calității vieții pacienților.”, a declarat rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, prof. dr. Viorel Jinga.

 

De vineri până duminică, participanții la Hackathon vor lucra în grupuri și vor beneficia de ajutorul și coordonarea mentorilor, experți și profesioniști din domeniul sănătății, academic, antreprenorial, IT&C, membri ai asociațiilor de pacienți, precum și reprezentanți ai autorităților, care îi vor ajuta să își dezvolte ideile până la un nivel implementabil.

În ultima zi de concurs, echipele își vor prezenta proiectele în fața juriului, care va desemna 3 proiecte câștigătoare. Fiecare dintre aceste echipe va primi din partea Johnson & Johnson România o finanțare pre-seed în valoare de 10.000 USD, pentru dezvoltarea și implementarea proiectului.

De asemenea, în următoarele 6 luni după încheierea Hackathonului, echipele vor beneficia de sprijin și mentorat în implementarea proiectului lor, atât din partea Johnson & Johnson, cât și din partea Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, prin intermediul Centrului de Inovație și e-Health.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*