S-a lansat licitația pentru achiziția serviciilor de proiectare a Spitalului Regional Cluj

11 ianuarie 2020 | 0 comentarii |

Ministerul Sănătății anunță, totodată, că proiectele pentru spitalele regionale de la Iași, Cluj și Craiova au toate avizele în termen, iar în  luna februarie estimează că vor fi semnate contractele de finanțare.

 

Ministerul Sănătății anunță că face pași importanți în construcția spitalelor regionale de la Iași, Cluj și Craiova. Ieri a fost lansat, pe platformele electronice de specialitate ale României și Uniunii Europene (SICAP și JOUE), procedura de licitație restrânsă pentru achiziția serviciilor de proiectare în vederea elaborării proiectului tehnic necesar execuției lucrărilor aferente proiectului „Construirea Spitalului Regional de Urgență Cluj” și servicii de asistență tehnică, transmite Biroul de Presă al MS.

Ministrul Victor Costache subliniază că, așa cum a mai declarat, lansarea marilor proiecte de infrastructură „reprezintă un punct strategic în programul de Guvernare. Este al doilea spital regional, după cel din Iași, pentru care am lansat oficial procedura de achiziție a serviciilor de proiectare. Câștigătorul desemnat are termen 1 an de zile de la semnarea contractului să realizeze proiectul tehnic, ulterior se va demara procedura de licitație și construcția efectivă a spitalului”.

 

Valoarea estimată a contractului este de 68.604.513,80 lei fără TVA, iar toți cei interesați au termen de depunere a candidaturilor, data de 17 februarie 2020, documentația de atribuire fiind disponibilă la adresele electronice:

SICAP https://sicap-prod.e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100085346;

JOUE Servicii – 8726-2020 – TED Tenders Electronic Daily.

Totodată, reprezentanții Ministerului Sănătății spun că pregătesc și procedura de achiziție publică de servicii pentru elaborarea proiectului tehnic al Spitalului Regional Craiova și procedura de achiziție publică de servicii pentru verificarea tehnică a proiectului tehnic de execuție al Spitalului Regional Iași.

Ministrul Costache spune că proiectele pentru spitalele regionale de la Iași, Cluj și Craiova au toate avizele în termen conform certificatelor de urbanism, inclusiv acordul de mediu, iar „în  luna februarie 2020, estimăm semnarea contractelor de finanțare”.

 

Reprezentanții MS spun că cele 3 spitale regionale de urgență vor crește capacitatea de tratament pentru pacienți, punând la dispoziție paturi într-o structură flexibilă, organizată pe centre clinice, astfel:

*Centru pentru cap și gât, cuprinzând specialități de neurologie, neurochirurgie, oftalmologie, ORL, chirurgie maxilo-facială;

*Centru toracic, cuprinzând pneumologie, cardiologie, chirurgie toracică, chirurgie cardio-vasculară;

*Centru abdominal, cuprinzând gastroenterologie, nefrologie, urologie, chirurgie generală;

*Centru pentru articulaţii, coloană vertebrală și traumă, cuprinzând ortopedie & traumatologie, chirurgie plastică, arsuri, chirurgie vasculară;

*Centru de medicină internă, cuprinzând dermatologie, medicină internă, reumatologie, boli metabolice și endocrinologie, imunologie, hematologie, terapie intensivă;

*Centru pentru mamă și copil, cuprinzând ginecologie, obstetrică, pediatrie și chirurgie pediatrică, neonatologie;

*Centru radioterapie şi oncologie (inclusiv department pediatric), radioterapie, chimioterapie şi medicină nucleară- Spitalul Regional Craiova

Numărul total de paturi va fi de 850 la Iași, 849 la Cluj și 807 la Craiova. La acestea se adaugă centrele ambulatorii integrate, care vor dispune și de paturi pentru spitalizare de zi.

 


Adaugati un comentariu


 

*