S-a redeschis Secția Medicină Internă din Spitalul Județean de Urgență Buzău

4 iunie 2020 | 0 comentarii |

Aceasta a fost închisă timp de mai bine de o săptămână, pentru dezinfecție terminală, după au fost depistați cu coronavirus 13 pacienți internați aici.

 

Secția de Medicină Internă a Spitalului Județean de Urgență Buzău, în care s-a identificat primul caz de coronavirus din unitatea medicală, închisă de două ori pentru dezinfecție, a fost redeschisă astăzi. Direcția de Sănătate Publică și conducerea SJU Buzău au decis că nu mai există niciun pericol pentru pacienți, după ce, mai bine de o săptămână, s-au efectuat acțiuni succesive de dezinfecție terminală, s-a dat cu var, au fost chimbate saltelele și totul a fost curățat temeinic.

O problemă a rămas, însă, în urma cazurilor multiple de infecție cu coronavirus a cadrelor medicale, în această secție fiind depistate cele mai multe asistente medicale și infirmiere din spital, infectate. Până când acestea vor putea reveni la serviciu, conducerea unității medicale a găsit o soluție de „avarie”. Medicii interniști vor fi ajutați să-și trateze și să-și îngrijească pacienții de asistenți medicali și infirmiere de pe alte secții.

Începând de astăzi, Secția Medicală este funcțională. Pacienții care au fost internați cu probleme de medicină internă și au fost cazați în alte secții, au revenit în secție. Îngrijirea acestor bolnavi este făcută în colaborare cu colegii din Diabet și Nutriție, dat fiind faptul că o parte din personal este fie internat, fie în izolare”, a precizat purtătorul de cuvânt al unității medicale, Adriana Bunilă.

 

Reamintim că, în data de 25 mai, una dintre infirmierele de pe secția de Medicină Internă a fost respinsă la triajul epidemiologic la intrarea în tură, întrucât prezenta stare de subfebrilitate și tuse. Aceasta a fost testată pentru Covid-19, iar rezultatul primit a fost pozitiv, motiv pentru care Direcția de Sănătate Publică a dispus declanșarea unei noi anchete epidemiologice la nivelul secției, unde era deja în evoluție focarul declanșat anterior, deși nu mai fuseseră înregistrate cazuri noi de câteva zile. Au fost recoltate 40 de noi probe, atât de la personalul medical, cât și de la pacienți, iar rezultatele comunicate în seara de 25 mai au indicat prezența virusului în cazul a 13 pacienți (7 la prima testare și 6 la a doua testare) și al 3 cadre medicale. Imediat după aflarea rezultatelor, pacienții depistaț pozitiv au fost internați în Spitalul Rm. Sărat, iar cei care nu au fost infectați, fie au fost internați în alte secții, fie au fost externați.

Inițial s-a intenționat ca activitatea secției să fie reluată pe 1 iunie, dar a fost amânată până astăzi, pentru a se evita orice risc, ținând cont că secția mai fusese închisă o dată, la jumătatea lunii mai, iar după trei zile de dezinfecție totală a fost redeschisă, iar la mai puțin de zece zile a apărut un nou focar de infecție.

Rămâne o problemă asigurarea cadrelor medicale, având în vedere că din 21 de asistente medicale care erau pe secție, 8 sunt internate în spital după ce au fost confirmate „pozitiv” la SARS-CoV-2, iar alte 7 se află în izolare la domiciliu, iar dintre cele 12 câte are secția, 5 sunt internate după ce au fost confirmate cu coronavirus, una este în concediu medical, iar alte 5 se află în izolare.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*