Salata verde nu trebuie sa lipseasca de la nicio masa. Afla de ce

3 mai 2015 | 0 comentarii |

Putini sunt cei care stiu ca salata contine o cantitate mai mare de vitamina C decat citricele, fiind totodata o importanta sursa de calciu si chiar de acizi grasi Omega 3.

 

salataPentru ca inca suntem in sezonul verdeturilor, nutritionistii recomanda sa profitam la maxim de acest lucru prin consumul cat mai des de astfel de alimente, un ingredient care nu trebuie sa lipseasca de la nicio masa fiind salata verde. Este deja cunoscut faptul ca, atat medicii cat si nutritionistii recomanda ca orice fel „greu” de mancare sa fie insotit si de o salata de cruditati, ingredientul principal cel mai indicat fiind salata verde. Folosite adeseori doar ca simplu ornament pentru felurile din farfurie, frunzele de salata verede au o serie de proprietati care pot fi benefice sanatatii organsmului, fiind o adevarata rezerva de vitamine si minerale precum si acizi grasi de tip Omega 3. Astfel, desi pare greu de crezut, salata verde contine o cantitate mai mare de vitamina C decat citricele. Daca citricele contin in jur de 90 la suta din doza de vitamina C recomandata in fiecare zi, o salata verde ii ofera organismului 167 la suta din doza zilnica.

Nutritionistii mai spun ca salata verde contine o cantitate importanta de proteine si are toti cei opt aminoacizi esentiali, fiind totodata o sursa importanta de vitamina A si K precum si de betacaroten. Specialistii spun ca poate oferi organismului 200 la suta din doza zilnica de vitamina A si 530 la suta din doza de vitamina K. Dozele ridicate nu trebuie sa ingrijoreze intrucat nu dauneaza organismului.

 

salata verdePentru cei care sufera de insomnie sau de anemie, salata verde poate fi solutia pentru rezolvarea acestor probleme, intrucat, potrivit medicilor nutritionisti, acest aliment are un continut de lecturarium, o substanta care induce somnul.

De asemenea, pentru ca este foarte bogata in fier, salata verde ajuta organismul la cresterea hemoglobinei din sange si ii tonifiaza pe cei care sufera de anemie. O portie contine in jur de 6 miligrame de fier, aproximativ jumatate din doza zilnica recomandata de medici. Salata verde contine si mai multe minerale, printre care cupru, magneziu, fosfor, potasiu, seleniu sau zinc. Tot pe lista de curiozitati despre salata verde trebuie trecut si faptul ca are numeroase efecte terapeutice si in ceea ce priveste tratarea constipatiei. Acest lucru este datorat faptului ca are un nivel ridicat de celuloza si imbunatateste peristaltismul intestinal.

Nutritionistii mai arata ca salata verde este bogata si in Omega 3, mai exact, o salata verde contine aproape jumatate din cantitatea recomandata zilnic de Omega 3. Salata verde contine si mult calciu, o portie avand un aport de circa 200 de miligrame.


Categorii: Actual, Lifestyle

Adaugati un comentariu


 

*