Salvați Copiii menține deschis Fondul de urgență pentru spitale

18 iunie 2020 | 0 comentarii |

Momentan, eforturile de susținere a maternităților, pe care organizația le depune de mai mulți ani, sunt concentrate pe asigurarea de aparatură și echipamente de protecție, unităților medicale care au nevoie de ele pentru a face față pandemiei.

 

Organizația Salvați Copiii a anunțat că menține deschis Fondul de urgență pentru spitale, inițiat în timpul stării de urgență, când unitățile medicale din țară aveau nevoie urgentă de aparatură și echipamente de protecție în contextul pandemiei. În ultimii ani, organizația s-a făcut remarcată în special prin campaniile umanitare având ca scop strângerea de fonduri pentru dotarea maternităților cu aparatură necesară îngrijirii prematurilor și copiilor veniți pe lume cu probleme grave de sănătate, obiectivul fiind reducerea ratei mortalității infantile la nivel național. Acțiunile au dat rezultate, astfel că în ultimii ani se constată o scădere a numărului de decese în rândul nou-născuților. România rămâne însă în continuare una dintre țările europene cu cea mai ridicată rată a mortalității infantile.

Apariția pandemiei a determinat o redirecționare a eforturilor organizației umanitare în direcția spitalelor mai puțin dotate din țară, astfel că a fost deschis Fondul de urgență pentru spitale, destinat sprijiniri acestor unități medicale cu tot ceea ce aveau nevoie.  Până în prezent, în cadrul fondului de urgenţă au fost colectate fonduri totale în valoare de 651.100 de euro, din care 517.813 euro au venit din partea unor companii, iar 133.287 de euro provin din donaţii făcute de persoane fizice.

 

Astfel, până la acest moment, 44 de unităţi medicale şi de îngrijire pacienţi şi 79 de cabinete ale medicilor de familie au primit echipamente de protecţie şi aparatură performantă. Peste 5.570 de cadre medicale au fost astfel sprijinite în lupta contra pandemiei, cu 198.268 de echipamente şi materiale medicale indispensabile.

Cele mai recente donații au fost făcute zilele trecute către Spitalul Municipal Făgăraș și Spitalul de Urgență din Petroșani, cu ajutorul editurii Libris, care s-a alăturat în urmă cu aproape șase ani eforturilor făcute de Salvați Copii, oferindu-le cititorilor oportunitatea de a dona anumite sume la achiziționarea unei cărți.

Astfel, cu ajutorul sumelor donate de cei care au cumpărat cărți au fost achiziționate materiale de protecție și echipamente medicale în valoare de 47.700 de lei, care au fost donate celor două unități sanitare.

 

Gabriela Alexandrescu

Spitalul din Făgăraș a primit atât echipamente de protecţie, cât şi un aspirator de secreţii, o lampă şi ochelari de fototerapie, în valoare totală de 21.000 de lei, iar cel din Petroșani va fi echipat de urgenţă cu materiale de protecţie şi aparatură medicală  – un pulsoximetru, un perfuzomat şi 3 termometre – în valoare totală de 26.700 de lei.

De la declanșarea pandemiei, până în prezent, la Maternitatea din Petroşani s-au născut 87 de copii, dintre care 14 prematuri şi alţi 10 cu malnutriţie fetală, categorii extrem de vulnerabile şi care necesită un mediu protejat şi intervenţie medicală cu aparatură performantă.

Salvaţi Copiii intensifică efortul de dotare a spitalelor din întreaga ţară, pentru ca medicii să poată salva vieţi în condiţii de siguranţă şi având la dispoziţie aparatura medicală necesară. E o perioadă critică, în care spitalele trebuie întărite”, a declarat cu această ocazie Gabriela Alexandrescu, președintele executiv al organizației umanitare. Aceasta a mai precizat că eforturile se vor concentra pentru o vreme pe dotarea spitalelor reamintind că toți cei care doresc să contribuie la fondul de urgență pentru spitale, o pot face donând în contul RO43RNCB0071011434790083, dar și on-line pe site-ul organizației

 


Adaugati un comentariu


 

*