Salvatori de nota zece!

21 iunie 2018 | 0 comentarii |

Câștigătoriul etapei zonale a Competiției de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat a fost ISU București-Ilfov, iar salvatorii buzoieni s-au clasat pe locul secund dar au avut „Cea mai bună echipă de servanţi” și „Cea mai bună echipă de paramedici”.

 

Concursul zonal de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat din acest an, organizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neron Lupașcu” Buzău, în zilele de 19 și 20 iunie, s-a dovedit unul de bun augur pentru salvatorii buzoieni. Echipajele și-au demonstrat atât competența de a răspunde unei provocări de înaltă dificultate, la fiecare dintre cele două probe, cât și capacitatea de a organiza un eveniment apreciat de toți participanții.

Competiția a reunit la start echipaje de salvatori din șapte județe, de la Inspectoratele pentru Situații de Urgență din Buzău, Vrancea, Bucureşti-Ilfov, Constanţa, Galaţi, Brăila şi Tulcea, care s-au întrecut în a-și demonstra pregătirea în domeniul descarcerării și acordării primului ajutor calificat, dar și de a identifica și de a face schimb de bune practici în privința strategiilor de reducere a numărului de victime în urma accidentelor rutiere.

 

După prima zi de concurs, în care au participat cele 7 echipaje, la proba „Descarcerarea din vehicules-au calificat ISU București-Ilfov, ISU Buzău, ISU Constanța și ISU Vrancea, iar la proba „Acordarea primului ajutor calificat”, câștigătoare au fost declarate echipajele de la Buzău, Brăila, Constanța și București-Ilfov.

În a doua zi a competiției, după efectuarea probelor descrise în scenariile trimise în plicuri sigilate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, mult mai complexe și mai dificile decât în ziua anterioară, a fost stabilit clasamentul final, care a desemnat și echipajul ce va merge la faza națională.

Astfel,  la proba „Descarcerarea din vehicule”, Locul I a fost câștigat de ISU București-Ilfov, Locul II a revenit  ISU Buzău, iar  Locul III a fost ocupat de ISU Constanța.

La proba „Acordarea primului ajutor calificat”, pe Locul I s-a situat tot echipajul ISU București-Ilfov, pe Locul al II-lea s-au clasat salvatorii de la ISU Buzău și pe Locul III cei de la ISU Brăila.

 

Campionii buzoieni

Pe lângă locul secund ocupat la fiecare dintre cele două probe finale, salvatorii buzoieni au obținut și alte două premii oferite în cadrul concursului. Astfel, premiul pentru „Cea mai bună echipă de servanţi” a fost atribuit echipajului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupașcu” al județului Buzău, format din plt. maj. George Moraru și plt. maj. Cosmin Ioniță. Echipajele au fost coordonate, la proba de descarcerare, de comandantul intervenției, plt. maj. Alexandru Ştirbu.

Tot reprezentanții ISU Buzău au câștigat și premiul pentru „Cea mai bună echipă de paramedici”, formată din plt. adj. Mihai Buf, plt. maj. Vică Pândaru și plt. maj. Ionuț Stan.

În premieră, lotul de voluntari din campania „Salvator din pasiune” a primit o cupă care le certifică prestația foarte bună și îi stimulează pentru etapa națională.

Cel mai bun comandant de echipaj” din competiție a fost desemnat plt. maj. Marin Bălțoiu, de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București Ilfov.

 

În urma rezultatelor obţinute, pompierii militari bucureșteni au fost declarați câștigătorii fazei zonale și vor participa la etapa finală a „Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat”, ce se va desfăşura în judeţul Argeş, în luna septembrie.

Felicitările noastre se adresează deopotrivă organizatorului evenimentului, ISU Buzău, precum și tuturor participanților, care se preocupă permanent de pregătirea lor profesională”, au declarat câștigătorii competiției, menționând că lotul reprezentativ al ISU București-Ilfov s-a ridicat la nivelul așteptărilor, câștigând locul întâi la ambele probe ale etapei zonale a concursului.

La rîndul său, comandantul ISU Buzău a felicitat toate echipele concurente și le-a mulțumim tuturor celor care s-au implicat în buna desfășurare a competiției.

 

GALERIE FOTO

 


Categorii: Actual, Eveniment, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*