Salvatorii buzoieni, în rol de Moș Crăciun

24 decembrie 2019 | 0 comentarii |

Aceștia au venit în sprijinul unei familii din Padina, a cărei casă a ars complet în luna aprilie.

 

Aduc speranță atunci când totul pare pierdut. Sunt prezenți atunci când avem nevoie de ei, zi și noapte, pe furtună, pe ger sau caniculă. Salvează vieți, salvează bunuri, sunt permanent la datorie. Salvatorii profesioniști sunt însă și oameni și nu uită asta nicio clipă. În luna aprilie a acestui an, pompierii de la ISU Buzău au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din Padina, la fața locului fiind trimise două autospeciale cu apă și spumă, precum și o ambulanță SMURD. Lupta cu flăcările a durat o oră și jumătate, pompierii reușind să împiedice extinderea incendiului și în cele din urmă, să stingă focul. Din păcate, casa din chirpici, susținută de grinzi din lemn foarte vechi a fost foarte grav afectată, devenind improprie pentru locuit.

Locuința aparținea unei femei care își crește singură cei patru copii, cei cinci membri ai familiei fiind astfel nevoiți să se mute într-o cămăruță îngustă, care nu le oferă condițiile minime de confort.

La scurt timp după această nenorocire, elevii și profesorii de la liceul din Pogoanele au lansat un apel de solidaritate pe rețelele de socializare, pentru a veni în sprijinul familiei.

Inițiativa și-a atins scopul, cei patru copii și mama lor beneficiind de ajutor venit din partea celor care au răspuns apelului.

 

Printre aceștia, și pompierii buzoieni, care cunoșteau situația dramatică a familiei încă de la momentul la care interveniseră pentru a lichida incendiul. Conștienți că în această perioadă cei patru copii și mama lor au nevoie de mai mult sprijin pentru a simți spiritul Sărbătorilor, dar și pentru a trece cu bine peste iarnă, pompierii s-au mobilizat și au contribuit cu resurse proprii pentru a le asigura acestora toate cele necesare.

În cursul zilei de ieri, angajații ISU Buzău au mers la Padina, dăruindu-le acestora mai multe obiecte de uz casnic și gospodăresc, dar și alte cadouri din dorința de a aduce, în prag de Sărbători, un strop de fericire celor patru copii.

În același timp, nici pompierii râmniceni nu s-au lăsat mai prejos, intrând pentru câteva ore, în rolul lui Moș Crăciun și împărțind cadouri de Crăciun copiilor, în centrul municipiului Râmnicu Sărat. Acțiunile umanitare ale pompierilor buzoieni vor continua și în zilele următoare.

 


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*