Salvatorii din toată țara s-au întâlnit cu ministrul Sănătății, la Neptun

29 iunie 2018 | 0 comentarii |

Sorina Pintea le- a promis sindicaliștilor Federației Naționale „Ambulanța” și directorilor serviciilor teritoriale, investiții în infrastructură și ambulanțe noi pentru parcul auto.

 

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, împreună cu secretarul de Stat  Cristian Grasu s-a aflat, joi seară, la aceeași masă cu Gheorghe Chiș, președintele Federaţiei Naţionale Sindicale „Ambulanţa” și reprezentanți ai serviciilor de Ambulanță teritoriale. La Neptun, unde în aceste zile au loc cea de-a doua şedinţă trimestrială a serviciilor publice de ambulanţă şi Consiliul Naţional al Federaţiei Naţionale Sindicale „Ambulanţa”, ministrul Sănătății a discutat cu reprezentanții sindicatelor și patronatelor despre situaţia în care se află serviciile publice de ambulanță din întreaga țară, despre salariile angajaților, despre sporuri și despre investițiile necesare, încercând să identifice, împreună, posibilitățile de susținere a acestor servicii medicale de urgență.

Din punctul meu de vedere serviciile publice de ambulanţă trebuie să funcţioneze perfect deoarece sunteţi în prima linie. Cred că în acest moment sistemul de salarizare vă oferă ceea ce aveţi nevoie. Dacă mai sunt probleme, acestea sunt false şi înseamnă că legea nu este corect aplicată”, a declarat Sorina Pintea, în cadrul întâlnirii de joi seara.

 

Din delegația Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Buzău care a participat la discuțiile cu  ministrul Sănătății au făcut parte președintele filialei locale a sindicatului, Vasile Dogaru, și managerul Lhuana Zissu. „În prima zi a înâlnirii, am fost prezenți doar noi, reprezentanții sindicatului, și am convenit asupra unei strategii de negociere și discuții cu conducerile filialelor (patronatul). Directorii executivi și directorii tehnici ai Serviciilor de ambulanță au venit a doua zi. Pentru că doamna ministru confirmase că va participa și dânsa la întâlnirea de joi, am stabilit și problemele pe care era necesar să i le aducem la cunoștință. Serviciile de ambulanță publice fiind în directa subordine a Ministerului Sănătății, a fost ocazia cea mai potrivită de a transmite problemele noastre, Guvernului. Pe lângă discuțiile legate de investiții în infrastructură și innoirea parcului auto, am semnalat criza de medici urgentiști cu care ne confruntăm, am pus în discuție problema sporurilor și  am solicitat ca salariile personalului TESA să nu scadă. Ni s-a promis că solicitările noastre își vor găsi rezolvare, dar ni s-a cerut să avem puțină răbdare”, a declarat, pentru Sănătatea Buzoiană, liderul Sindicatului Ambulanța Buzău, Vasile Dogaru.

 

Sorina Pintea le-a spus celor prezenți că știe că este nevoie de investiții în infrastructură, în reabilitarea sediilor şi a parcărilor și le-a promis salvatorilor că va face tot ce-i stă în putință pentru rezolvarea acestor probleme.

Ministrul i-a sfătuit, însă, atât pe manageri cât și pe reprezentanții sindicatului să încheie „deja acorduri-cadru pentru ca atunci când vor exista fonduri suplimentare să poată fi urgent alocate”.

Referitor la înlocuirea ambulanțelor depășite fizic și moral care ar trebui înlocuite și la dotările pe care este necesar să le dețină fiecare mașină de intervenție, Pintea le-a reamintit că, în prezent, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă are în derulare o licitaţie pentru achiziţia de ambulanţe noi, care vor fi echipate la standarde europene.

În următoarele două zile, sindicaliștii și directorii fililelor serviciilor județene de ambulanță vor avea mai multe serii de discuții în cadrul cărora vor încerca să găsească soluții puncuale la problemele cu care se confruntă și să stabilească strategii și proiecte pe care să le aplice în perioada următoare.

 


Adaugati un comentariu


 

*