Săptămâna viitoare începe instalarea noului aparat RMN la SJU Buzău

Procesul se va derula în mai multe etape, iar cel mai probabil, de la jumătatea lunii viitoare, primii pacienți vor putea beneficia de serviciile noului sistem de imagistică medicală.

 

După ce, la începutul acestui an, Spitalului Județean de Urgență Buzău i-a fost atribuit în cadrul unui program derulat la nivel național de Ministerul Sănătății un aparat RMN și un sistem informatic utilizat pentru stocarea, recuperarea, prezentarea şi partajarea datelor de imagistică medicală, începând cu data de 1 mai vor fi făcuți primii pași în vederea instalării noului aparat, care este așteptat să sosească la SJU Buzău în data de 7 mai.

Anunțul a fost făcut în această dimineață de președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, la finalul sedinței în care a fost aprobată extinderea organigramei SJU cu un post de medic și patru posturi de asistenți medicali principali care vor lucra în cadrul noului centru RMN. Președintele CJ a precizat că au fost rezolvate și toate formalitățile cu societatea privată care administra centrul de imagistică RMN ce a funcționat până acum în spațiul pus la dispoziție de Spitalul Județean, spațiu ce va fi utilizat pentru înființarea centrului propriu al spitalului.

 

Managerul SJU Buzău, Claudiu Damian, spune că lucrările în vederea instalării noului aparat RMN vor începe săptămâna viitoare, mai exact, pe 1 mai. În prima fază vor fi puse la punct toate detaliile tehnice, urmând ca apoi să fie montată „cușca” aparatului, un habitaclu special în care aparatul RMN trebuie să fie instalat.

Aparatul de rezonanță magnetică nucleară, achiziționat de Ministerul Sănătății cu fonduri de la Banca Mondială urmează să ajungă la Buzău în data de 7 mai, de la acel moment trecându-se la instalarea efectivă a acestuia, procedură care va dura aproximativ două saptămâni.

Odată finalizată instalarea, spre sfârșitul lunii mai vor fi efectuate operațiuniule de calibrare a aparatului, urmate apoi de o serie de teste pentru ca experții să se asigure de buna funcționare a acestuia.

 

Claudiu Damian, dr. Dragoș Porumb

Conducerea Spitalului Județean de Urgneță Buzău a precizat că toate aceste etape sunt incluse într-un calendar, iar lucrările la noul centru RMN care va funcționa în cadrul Laboratorului de radiologie și imagistică medicală al spitalului se vor încheia în primele zile ale lunii iunie. Managerul Claudiu Damian și directorul medical, Dragoș Porumb, estimează că primele investigații RMN vor putea fi efectuate cu noul aparat, pacienților buzoieni, cam pe la jumătatea lunii lui cireșar. „Marți vor începe, efectiv, lucrările în vederea instalării aparatului RMN, care este programat să ajungă la Buzău pe data de 7 mai, după care se va trece efectiv la instalarea acestuia, fiind puse la punct toate detaliile tehnice preliminare. Spre sfârșitul luni mai, aparatul va fi funcțional, dar vor mai fi necesare operațiuni de calibrare și apoi o serie de teste, pentru a ne asigura de buna funcționare a acestuia, iar eu estimez că undeva la jumătatea lunii iunie vom putea deschide noul centru și vom asigura investigațiile necesare pentru primii pacienți”, a declarat managerul Claudiu Damian.

 

Petre Emanoil Neagu

Președintele Petre Emanoil Neagu a mai precizat, la finalul sedinței de azi, că a fost aprobată decontarea de catre SJU Buzău a amenajărilor și îmbunătățirilor aduse spațiului de către operatorul privat care a administrat centrul RMN ce a funcționat până acum în incinta spitalului. „Spațiul va avea aceeași destinație cu cea pe care a avut-o până acum, așa că nu a fost nevoie să aducem foarte multe îmbunătățiri, acest lucru fiind făcut de administratorul privat care a administrat centrul RMN și este normal să îi decontăm banii investiți, dat find că spitalul va beneficia de acum înainte de adaptările și imbunătățirile aduse”, a declarat președintele Consiliului Județean.  Este vorba de  179.665 de lei, pe care SJU Buzău îi va deconta către Tehnomed Service și SC RMN Centru de Imagistică SRL Buzău pentru amenajările interioare ale spațiului, racorduri electrice și lucrări de consolidare și 7.934 de lei pentru bunuri mobile.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*