Scandal ca pe maidan, pe holurile de la UPU Buzău

19 octombrie 2018 | 0 comentarii |

A fost nevoie ca secția sa fie evacuată timp de aproximativ 20 de minute, după ce o femeie a pulverizat spray lacrimogen în timpul unei încăierări generale.

 

O simplă încăierare în curtea școlii între doi copii de 13 din Costești a dus la o bătaie în toată regula între părinții acestora, care nu au putut găsi un loc mai bun pentru a-și regla socotelile, decât holul secției Unității de Primire Urgențe de la spitalul Județean de Urgență Buzău. Mai mult de atât, întreg personalul secției, cât și ceilalți pacienți aflați la urgențe au avut de suferit de pe urma scandalului, întrucât mama unuia dintre copii nu s-a sfiit să pulverizeze în incintă conținutul unui spray lacrimogen, după ce fusese agresată de părintele celuilalt copil, când ar fi putut, foarte simplu și civilizat să ceară sprijinul agenților de pază sau sa sune la Poliție. Totul a degenerat apoi într-o bătaie generală, care s-a mutat de pe holul de la UPU în curtea spitalului, întrucât protagoniștii, dar și personalul medical împreună cu pacienții, au fost nevoiți să iasă la aer, după ce femeia inconștientă a pulverizat spray-ul lacrimogen.

Totul a pornit de la cei doi copii, care au avut o neînțelegere în curtea școlii din Costești, unul din ei împingându-l pe celălalt într-un calorifer, iar acesta ripostând și mușcându-și adversarul.

Părinții celor doi s-au prezentat apoi cu odraslele la Urgențe, deși niciunul dintre ei nu era în stare atât de gravă încât să necesite ajutor medical de urgență, iar conflictul dintre copii a fost continuat de adulți, care ar fi trebuit, cel puțin teoretic, să dea dovadă de mai multă inteligență și diplomație, pentru a rezolva în mod pașnic situația.

 

În timp ce așteptau pe hol la UPU, părinții au continuat să se certe, iar la un moment dat, tatăl unuia dintre copii a lovit-o pe mama celuilalt. Nici aceasta nu stat pe gânduri și a ripostat, scoțând un spray lacrimogen și pulverizând mai multe jeturi în direcția agresorului. Nu i-a păsat că se afla într-un spațiu închis în care mai erau și alte persoane, nici de faptul că acel spațiu închis era chiar o secție de urgențe a unui spital, iar gestul său ar fi putut pune în pericol viețile bolnavilor, unii fiind deja în stare gravă.

A urmat o încăierare generală, în care au fost prinși și ceilalți pacienți și aparținătorii care se mai aflau în sala de așteptare și care s-au îmbulzit spre ieșire după ce femeia inconștientă descărcase, generos, conținutul spray-ului lacrimogen în incintă.

Și personalul medical a fost nevoit să iasă din secție, pentru că aerul devenise pur și simplu irespirabil, iar în curte, scandalul a continuat.

 

Văzând că situația degenerează, agenții de pază ai spitalului au chemat Poliția în ajutor. La sosirea echipajelor, personalul medical și pacienții de la UPU se aflau încă în curte, pentru că aerul era în continuare irespirabil în incinta secției.

Polițiștii au reușit să calmeze spiritele, iar combatanții au continuat să se acuze reciproc de cele petrecute. După aproximativ 20 de minute, activitatea în cadrul UPU s-a putut relua în condiții normale, cei doi părinți fiind duși la secția de poliție pentru a da socoteală.

Pe numele bărbatului a fost întocmit ulterior un dosar penal pentru loviri și alte violențe, ca urmare a plângerii depuse de mama celuilalt copil, în timp ce femeia este cercetată pentru portul sau folosirea fără drept a unor obiecte periculoase, polițiștii sesizându-se din oficiu în cazul său.

Din păcate, evenimentul nu constituie o premieră, secția UPU Buzău fiind, periodic, scena unor scandaluri asemănătoare, iar acest lucru probabil se va mai întâmpla până când protagoniștii vor avea capacitatea să înțeleagă ca anumite situații conflictuale în urma cărora ajung la spital trebuie rezolvate în altă parte și pe alte căi, o secție de spital nefiind cel mai indicat spațiu pentru reglări ce conturi.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*