Sesiune comună a Consiliului Județean Buzău și Consiliului Raional din Dubăsari

În acest scop, o delegație a administrației locale buzoiene se va deplasa în perioada 22-24 martie în Republica Moldova.

 

În această dimineață a avut loc o ședință extraordinară Consiliului Județean Buzău, în cadrul căreia au fost supuse la vot și aprobate trei proiecte de hotărâri care făceau referire la probleme ce necesitau o rezolvare imediată, fapt pentru care nu puteau fi amânate până la ședința ordinară, programată la sfârșitul lunii în curs.

Primul dintre ele a fost proiectul referitor la participarea județului Buzău la Târgul Internațional de Turism de la Rioja, în Spania, eveniment planificat inițial pentru perioada 5-7 aprilie, fapt pentru care proiectul a fost inclus pe ordinea de zi a ședinței de azi.

Înainte ca proiectul să fie supus la vot, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a anunțat că data fixată inițial de organizatorii spanioli nu mai este valabilă, dat fiind faptul că în acea perioadă au loc alegeri în regiunea Bilbao, acolo unde are loc evenimentul. În consecință, târgul de turism a fost amânat pentru o dată care va fi stabilită ulterior. Cu toate acestea, proiectul a fost supus la vot și a primit aprobarea consilierilor județeni, hotărârea de consiliu fiind astfel valabilă pentru data la care va fi organizat târgul.

 

Al doilea proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței de azi s-a referit la participarea reprezentanților administrației județene la o sesiune comună, împreună cu Consiliul Raional Dubăsari, în baza unui acord de colaborare dintre județul Buzău și raionul Dubăsari, din Republica Moldova. Acordul datează din luna iulie a anului 2016, Consiliul Raional Dubăsari fiind a doua autoritate publică din Republica Moldova, aflată într-o relație de colaborare cu administrația publică buzoiană, după autoritățile din raionul Soroca.

Proiectul de hotărâre a fost formulat la invitația autorităților din Dubăsari,  invitație căreia consilierii județeni buzoieni au răspuns afirmativ, prin votul favorabil din ședința extraordinară de astăzi.

Astfel, o delegație a Consiliului Județean Buzău, formată din consilieri și personal din aparatul de specialitate al instituției se va afla la Dubăsari în perioada 22-24 martie, pentru a participa la sesiunea în cursul căreia vor fi stabilite noi oportunități și priorități de colaborare bilaterală.

 

Ultimul proiect supus la vot și aprobat s-a referit la modificarea unei hotărâri adoptate în prima ședință din acest an. A fost luată în discuție activitatea a două cluburi sportive susținute de Consiliul Județean care, pentru a putea să fie finanțată corespunzător în perioada următoare, până la aprobarea bugetului pe anul în curs, s-a aprobat o nouă Hotărâre. Este vorba despre Handbal Club Buzău 2012 și Fotbal Club Metalul Buzău, cluburi care beneficiaseră la începutul anului de o suplimentare a fondurilor acordate printr-o hotărâre datând din 2018, până la adoptarea bugetului propriu al județului. La momentul respectiv s-a considerat că sumele alocate suplimentar vor fi suficiente pentru susținerea activității celor două cluburi pe o perioadă de 3 luni, însă în condițiile în care președintele a respins proiectul de buget propus de Guvern, perioada estimată inițial s-ar putea prelungi.

Hotărârea adoptată la începutul anului a fost modificată azi printr-o nouă hotărâre a Consiliului Județean, astfel încât Handbal Club Buzău să primească 580.000 de lei, în loc de 435.000 prevăzuți inițial, diferența de 145.000 de lei fiind necesară pentru acoperirea cheltuielilor pe luna aprilie. Din același considerent, clubul Metalul Buzău a primit suplimentar 160.000 de lei, în situația în care deja a început pregătirile și participările la meciurile din returul ligii a 3-a campionatului național.

 


Adaugati un comentariu


 

*