Siguranta alimentelor, tema de interes major dezbatuta la Congresul de Toxicologie de la Bucuresti

12 septembrie 2017 | 0 comentarii |

Trei dintre cei mai cunoscuti specialisti internationali  in domeniul toxicologiei, dr. Aristidis Tsatsakis, dr. Carvalho Felix si dr. Hernandez Jerez Antonio vor fi prezenti la eveniment.

 

 

Una din 10 persoane din lume se imbolnaveste ca urmare a consumului de alimente contaminate, iar mai mult de 200 de boli, printre care si cancerul, sunt asociate bacteriilor daunatoare, parazitilor sau substantelor chimice din mancare, arata datele publicate in 2015 de Organizatia Mondiala de Sanatate (O.M.S).

Subiect de interes major la nivel mondial, siguranta alimentelor se afla pe lista temelor ce vor fi dezbatute de specialistii romani si straini prezenti la Bucuresti, la cea de-a doua editie a Congresului National de Toxicologie.

Organizat de Sectia de Toxicologie a Societatii de Stiinte Farmaceutice din Romania (afiliata EUROTOX – Societatea Europeana de Toxicologie), evenimentul va avea loc in perioada 3-4 noiembrie 2017 la Hotel Ramada Nord din Bucuresti si se bucura de participare internationala.

Prof. univ. dr. farm. Eliza Gofita, lector in cadrul Congresului, subliniaza ca pe piata din Romania exista alimente ce pun in pericol sanatatea publica, intrucat regasim insecticide si pesticide in fructe, legume, conserve si mai apoi in carne si alte preparate. De asemenea, conform cercetarilor pe care le-am efectuat, in unele alimente se gasesc aditivi alimentari in doze maxime. Toate acestea pun in pericol sanatatea. In plus, in urma studiului preclinic, pe cobai, putem spune ca o serie de afectiuni precum cele neurologice, hematologice, hepatice, genetice sau renale sunt asociate direct xenobioticelor din alimente”. Un set de propuneri pentru „reducerea utilizarii insecticidelor si pesticidelor in tratamentul plantelor alimentare, deci folosirea alimentelor bio cu adevarat si reducerea cantitatilor si a diversitatii aditivilor alimentari” va fi prezentat in cadrul evenimentului.

 

Aristidis Tsatsakis

In calitate de coordonator stiintific al Congresului va fi prezent la Bucuresti  prof. univ. dr. Aristidis Tsatsakis, din Grecia, presedinte Eurotox (2014 – 2016). Ii vor fi alaturi prof. dr. Carvalho Felix de la Universitatea Porto, Portugalia, secretar general Eurotox si prof. univ dr. Hernandez Jerez Antonio,  profesor de Toxicologie la Universitatea din Granada, Spania.

Printre lectorii romani care vor conferentia se afla specialisti din domeniile farmaceutic si medical aplicate in toxicologie, cadre universitare de la facultatile de medicina si farmacie din tara, precum si reprezentati din partea Observatorului Roman de Droguri si Toxicomanie, Institutului Nationalde Medicina Legala (INML) si Agentiei Nationala Antidrog (ANA).

Programul evenimentului cuprinde sesiuni de comunicari si conferinte plenare in care vor fi prezentate cele mai noi cercetari in domeniul toxicologiei, oferind totodata o larga gama de oportunitati de imbogatire a experientei profesionale.

Conditiile de redactare ale rezumatului, precum si temele sectiunilor de inscriere pot fi descarcate de pe pagina evenimentului http://houston.ro/congrestoxicologie/. Confirmarea de acceptare a rezumatelor va fi anuntata participantilor pana la data de 9 octombrie 2017.

Pana pe 1 octombrie taxele de inscriere sunt reduse!

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*