Sistemul informatic al CNAS, din nou nefuncțional. Conducerea instituției anunță că se lucrează la remedieri

22 septembrie 2023 | 0 comentarii |

În timp ce specialiștii IT încearcă să remedieze problemele apărute, președintele instituției, dr Andrei Baciu, s-a întîlnit cu paciente cu cancer de sân şi asociaţii care le reprezintă interesele.

 

Sistemul informatic al asigurărilor de sănătate este, din nou, nefuncțional. Conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) transmite că „sunt în derulare activităţi specifice pentru remedierea disfuncţionalităţilor apărute la Platforma informatică a asigurărilor de sănătate (PIAS)” și, prin ordin al președintelui, va fi stabilită procedura de transmitere în PIAS a serviciilor medicale, medicamentelor şi dispozitivelor medicale acordate off-line.

Vă informăm că în prezent sunt în derulare activităţi specifice pentru remedierea disfuncţionalităţilor apărute, iar pe perioada de indisponibilitate a PIAS, începând cu data de 18.09.2023, sunt aplicabile dispoziţiile legale mai sus menţionate, urmând ca prin ordin al preşedintelui CNAS să fie stabilită procedura de transmitere în PIAS a serviciilor medicale, medicamentelor şi dispozitivelor medicale acordate off-line în această perioadă, a serviciilor medicale, medicamentelor şi dispozitivelor medicale acordate off-line anterior producerii disfuncţionalităţilor, care aveau termen de transmitere în această perioadă, precum şi a serviciilor medicale, medicamentelor şi dispozitivelor medicale care aveau termen de raportare în această perioadă şi care nu au putut fi raportate”, transmite CNAS.

 

Sursă foto: CNAS

Între timp, președintele instituției, dr. Andrei Baciu, continuă întâlnirile cu pacienții și asociațiile care le reprezintă interesele, pentru a identifica, împreună, soluțiile terapeutice și de recuperare de care au nevoie. Vineri, preşedintele CNAS s-a întâlnit cu câteva paciente cu cancer de sân şi asociaţii care le reprezintă pe acestea.

Dorinţa noastră este de a ne asigura că pacienţii, asiguraţii, au un acces real şi facil la serviciile pe care CNAS le decontează prin Contractul Cadru. Una dintre cele mai mari dificultăţi pe care pacientele cu cancer de sân le întâmpină este accesul la serviciile conexe actului medical, respectiv psihoterapie şi kinetoterapie”, informează CNAS.

Totodată, CNAS informează că, în perioada următoare se vor face îmbunătăţirile identificate, pentru ca pacienţii oncologici să aibă un acces mai bun la serviciile medicale.

 


Adaugati un comentariu


 

*