SJU Buzău organizează o nouă rundă de examene de promovare în grad

14 decembrie 2020 | 0 comentarii |

Acestea vor avea loc peste o săptămână fiind destinate asistenților, infirmierelor, referenților, statisticienilor și tehnicienilor medicali.

 

La începutul săptămânii viitoare, pe 21 decembrie, SJU Buzău va organiza un examen de promovare în grad sau treapta profesională pentru mai multe categorii de angajați cu contract pe perioadă nedeterminată. Este vorba de asistenți medicali, care vor susține examenul începând cu ora 8.00, infirmiere, care vor intra în sala de examen la ora 10.00 și posturile de referent, statistician și tehnician, Aceștia din urmă vor susține examenul începând cu ora 12.00.

În cazul asistenților medicali, examenul vizează promovarea de la gradul de asistent medical PL la cel de asistent medical S, precum și promovarea de la gradul de asistent medical debutant la cel de asistent medical, incluzându-i și pe asistenții de farmacie.

Cu aceeași ocazie, infirmierele debutante vor putea susține examenul pentru promovarea la gradul de infirmieră. De asemenea se mai organizează examen pentru promovarea referenților de specialitate gradul III la gradul II, a statisticienilor debutanți la gradul de statistician medical și a tehnicienilor de aparatură medicală debutanți la gradul de tehnician aparatură medicală.

 

Candidații își pot depune dosarele de înscriere la Serviciul de Resurse Umane al spitalului până vineri, 18 decembrie, ora 10.00. Dosarul trebuie să conțină o cerere de înscriere la examenul de promovare în grad, o copie după cartea de identitate, referatul de evaluare întocmit de șeful ierarhic și aprobat de managerul spitalului și calificativul obținut, conform fișei de evaluare. De asemenea, în cazul infirmierelor este necesar și certificatul de absolvire a unui curs de infirmieră.

Asistenți medicali care susțin examenul pentru promovarea la gradul S, trebuie să aibă diplomă de licență în specialitate, cel puțin 6 luni vechime și calificativul „bine” sau „foarte bine” obținut la evaluarea performanțelor profesionale individuale. Aceleași condiții sunt valabile și pentru asistenții medicali și cei de farmacie, care doresc să promoveze de la gradul de debutant, doar că în cazul lor nu este necesară diplomă de licență.

 

Condițiile de vechime sunt similare și în cazul examenului pentru infirmiere precum și cele referitoare la calificativul obținut la evaluare, o altă condiție fiind absolvirea unui curs de infirmiere.

Referenții care doresc să promoveze de la gradul III la gradul II trebuie să aibă o vechime de 3 ani și jumătate în specialitate și calificativele „bine” sau „foarte bine” obținute la evaluarea profesională.

În ceea ce privește posturile de statistician medical și tehnician de aparatură medicală, candidații trebuie să aibă cel puțin 6 luni vechime în specialitate și aceleași calificative de „bine” sau „foarte bine”, obținute la evaluare.

Examenul va consta în susținerea unei probe scrise, care va fi notată cu maxim 100 de puncte, iar condiția pentru promovarea examenului este obținerea a cel puțin 50 de puncte. Rezultatele se vor afișa în cel mult două zile lucrătoare de la data susținerii examenului, iar candidați nemulțumiți de rezultat pot depune contestații.


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*