Spiridușii lui Moș Nicolae au adus daruri copiilor internați în Spitalul Județean de Urgență Buzău

5 decembrie 2023 | 0 comentarii |

Darurile au fost aduse în ziua de ajun, cu ajutorul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, prin preotul misionar Iulian Raicovici, de la capela unității medicale. 

 

Pr. Iulian Raicovici

Sărbătorile de iarnă intră, încet încet, în casele și în sufletele noastre, cu aromă de portocale, de scorțișoară, de vanilie și ciocolată, spre bucuria tuturor, dar mai ales a celor mici care devin din ce în ce mai cuminți și mai grijulii cu încălțările lor, în ajunul uneia dintre cele mai îndrăgite sărbători, Sfântul Nicolae.

Cu aerul său de bunic bonom, Moș Nicolae împarte daruri cu aceeași dragoste cu care în urmă cu peste o mie șapte sute de ani împărțea minuni. Și poate că nicio minune nu este mai mare decât zâmbetele de pe chipurile copiilor și mai ales ale celor aflați în suferință, așa cum s-a întâmplat și la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Buzău, unde vizita lui Moș Nicolae, care oferă daruri și binecuvântări copiilor bolnavi a devenit o tradiție pe care o respectă în fiecare ajun al acestei îndrăgitei sărbători creștine.

 

Multe zâmbete și bucurie a adus și părintele Iulian Raicovici, preot misionar al capelei Spitalului Județean de Urgență Buzău, copiilor internați în secțiile de Pediatrie și Chirurgie Pediatrică ale unității medicale, cu binecuvântarea Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, așa cum o face în fiecare an.

60 de pachete cu îmbrăcăminte, dulciuri și fructe, dar și cuvinte de îmbărbătare, care să-i ajute să treacă mai ușor peste boală, au fost oferite copiilor internați în cele două secții ale spitalului. Medicii și asistentele medicale care-i îngrijesc pe copii au preluat darurile pe care le-au oferit apoi micuților care au uitat pentru o clipă că sunt în spital, au uitat de durere și suferință și au trăit emoția sărbătorii, cu mare bucurie.

Conducerea Spitalului a mulțumit Arhiepsicopiei Buzăului și Vrancei și parintelui Iulian Raicovici pentru „acest gest frumos, care a adus atâta bucurie și zâmbete pe chipurile micuților pacienți”.

 

Sfântul Nicolae este patronul copiilor și al celor nevoiași. Provenind dintr-o familie înstărită, la moartea părinţilor săi, el şi-a dăruit întreaga avuţie celor nevoiaşi, astfel că a devenit, așa cum spunea părintele Arsenie Boca, „unul dintre cei mai populari sfinţi ai creştinismului. Nu e (atât de popular) nici Sf. Ioan Gură de Aur, a cărui Liturghie se săvârşeşte mereu. De ce? Ne-ar putea-o spune cele două calităţi ale marelui ierarh: dragostea de Iisus, dragostea de Adevăr. Deci «mila şi adevărul», pe care le-a trăit ca ierarh, l-au făcut mare înaintea lui Dumnezeu, iar Dumnezeu l-a făcut mare înaintea oamenilor”.

Tradiţia sosirii lui Moş Nicolae îşi are originea în povestea unui personaj care a existat cu adevărat – episcopul Nicolae de Myra, care a trăit în Myra-Lichia, în secolul al IV-lea. Lui îi sunt atribuite numeroase fapte bune faţă de cei săraci şi năpăstuiţi, dar şi miracole, numele său traducându-se prin „biruitor de popor”.

 


Adaugati un comentariu


 

*