Spitalul de copii Grigore Alexandrescu, premiat pentru portalul complet destinat pacientilor

Unitatea medicala este prima care a realizat o platforma on-line destinata interactiunii in afara spitalului cu pacientii si cu parintii acestora.

 

Dr. Dan Mircea EnescuAnul acesta se anunta a fi unul bogat in evenimente pozitive pentru Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu din Capitala, care se pregateste intens pentru inaugurarea centrului de chirurgie cardiovasculara pediatrica, ce va fi deschis in vara, dupa cum anunta managerul spitalului dr. Dan Mircea Enescu. Astfel, pe langa acest eveniment extrem de important nu doar pentru unitatea medicala ci pentru intreg sistemul public de sanatate, spitalul a fost nominalizat in cursul lunii februarie la titlul de „Cel mai bun spital” la Forumul Realizarilor de la Londra iar in urma cu cateva zile a primit si un premiu pentru inovatie in tehnologie, in cadrul evenimentului Innovation Awards in Health. In cadrul galei au fost nominalizate si premiate proiecte inovatoare din sistemul sanitar romanesc ce au contribuit la cresterea calitatii actului medical si a vietii pacientilor, spitalul de copii din Capitala fiind premiat la sectiunea Inovatie in IT si Software. Premiul i-a fost acordat pentru implementarea primului portal complet pentru pacienti, al unui spital public din Romania, despre care managerul Dan Mircea Enescu spune ca a devenit principalul instrument de comunicare in afara spitalului, cu parintii copiilor internati.

 

studenti medicinaEste vorba de portalul spitaluldecopii.ro, caracterul inovator al proiectului fiind dat de faptul ca este primul portal dintr-un spital public din Romania care permite concomitent vizualizarea de informatii cheie pentru pregatirea pacientilor si parintilor, ofera instrumente de programare online, de vizualizare a istoricului medical, un comunicator intre parinte si mediculul curant si o sectiune de forum. Interfata portalului este optimizata si pentru telefoane mobile si tableta, acoperind astfel nevoia de a obtine informatii despre spital si medici rapid, din orice locatie. „Portalul spitaluldecopii.ro este pentru noi principalul instrument de comunicare cu parintii, in afara spitalului. Implementarea unui sistem informatic inovator este un pas firesc in strategia noastra de a ne apropia de parinti punandu-le la dispozitie un instrument usor de folosit pentru a discuta cu medicii din spital, de a se programa sau pentru a vizualiza istoricul medical al copiilor”, a declarat managerul spitalului,  Dan Mircea Enescu, in momentul inmanarii premiului.

 

medici-reteta electronicaAcesta a mai explicat ca datele referitoare la istoricul medical al pacientului din portal, sunt preluate din modulele din spital, asigurand astfel transmiterea automata a datelor, fara a fi nevoie de introducerea lor de mai multe ori. Portalul are atat o componenta pentru pacient cat si una pentru medicul curant, care poate accesa informatii despre spitalizari, diagnostice, proceduri, tratament, rezultatele investigatiilor la fiecare revenire a pacientului in spital. Conturile pacientilor se supun reglementarilor privind siguranta datelor pacientului si sunt create doar in urma consimtamantului exprimat in scris al acestora sau al unui tutore.

In acelasi timp, managerul spitalului Grigore Alexandrescu a tinut sa multumeasca in primul rand companiei Teamnet Dedalus, cea care a contribuit la implementarea acestui portal.

In ceea ce priveste partea tehnica, reprezentantii companiei au precizat ca portalul spitalului Grigore Alexandrescu  este dezvoltat pe suita de module Armonia Sanita, care este un canal modern de comunicare on-line intre parinti si medicii din spitale.

Initiativa portalurilor dedicate pacientilor vine insa din sfera privata, primul portal de acest gen din romania fiind implementat de reteaua medicala privata Regina Maria, initiativa inspirata dupa modelul clinicilor din strainatate


Categorii: Actual, IT & C, Spitale, Stiri

Comentarii (1)

  1. Laura Nicoleta spune:

    Cel mai bun spital, cu doctori minunati!

Adaugati un comentariu


 

*