Spitalul din Râmnicu Sărat a primit primul pacient infectat cu noul coronavirus

Este vorba despre un bărbat care s-a aflat până acum într-un centru de carantină de pe raza județului, confirmat pozitiv în urma testării pentru Covid-19.

 

La mai puțin de două săptămâni după ce a fost luată decizia ca Spitalul Municipal Râmnicu Sărat să fie transformat în unitate de suport pentru tratamentul pacienților infectați cu noul coronavirus, aseară a fost internat aici primul pacient depistat pozitiv cu această boală.

Acesta a fost adus la spitalul din Râmnicu Sărat în jurul orei 20.30, cu o ambulanță SMURD special echipată, însoțit de un echipaj medical echipat corespunzător pentru a se proteja împotriva infecției.

Spre deosebire de perioada de debut a pandemiei în țara noastră, când orice pacient suspect sau confirmat era transportat cu izoleta, în cazul de față nu a mai fost necesară această măsură, pacientul fiind în stare bună și putându-se deplasa pe propriile picioare. Au fost luate însă toate măsurile de protecție a personalului medical de pe ambulanță și de la spital, care a intrat în contact cu acesta.

În condițiile în care informațiile despre cazurile confirmate la nivel local se transmit în prezent doar de la nivel central, de către Grupul de Comunicare Strategică, nu există încă o confirmare oficială din partea autorităților, dar este de așteptat ca aceasta să vină la ora 13.00, atunci când este transmis buletinul informativ zilnic, referitor la evoluția situației epidemiologice în ultimele 24 de ore.

 

O confirmare a venit însă din partea managerului spitalului din Râmnic Sărat, Adrian Danielescu, contactat aseară de presa locală, după ce în spațiul public a apărut o filmare care surprinde momentul în care pacientul este adus de ambulanța SMURD din care coboară, pe picioarele sale, în curtea spitalului, fiind preluat de personalul medical de aici.

Conform managerului, este vorba despre un bărbat care s-a aflat până acum într-un centru de carantină de pe raza județului, după ce a revenit recent din Germania. Ulterior, acesta a început să aibă o tuse seacă, motiv pentru care a fost internat la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Buzău, fiind totodată testat pentru a se stabili dacă este sau nu infectat cu noul coronavirus. Directorul spitalului din Râmnicu Sărat a mai precizat că pacientul este confirmat, iar din această cauză s-a decis transferul său la această unitate medicală.

 

Starea sa este una bună, stabilă, singurul simptom manifestat fiind acela tuse seacă, pentru care acesta a primește tratamentul prescris de medicul infecționist de la Buzău, tratament ce va fi continuat și la spitalul din Râmnicu Sărat, unde pacientul a fost internat în cadrul secției de Boli Infecțioase.

Managerul Adrian Danielescu a mai precizat că spitalul era pregătit pentru a primi primul pacient cu Covid-19 și poate face față în continuare, în situația în care aici vor fi transferate cazuri noi.

Ultima raportare a Grupului de Comunicare Strategică, referitoare la situația de la nivelul județului Buzău, indica, ieri după amiază, un număr de 12 pacienți confirmați, cifră rămasă neschimbată de la începutul lunii aprilie, de când a început să fie transmisă de la nivel central situația pe județe, jumătate dintre aceștia fiind deja declarați vindecați și externați. Este de așteptat ca în buletinul informativ care urmează a fi transmis azi la ora 13.00 să fie confirmat și acest al 13-lea caz, situația la nivelul județului fiind una bună în comparație cu alte zone din țară, unde numărul persoanelor confirmate este mult mai mare.

 


Adaugati un comentariu


 

*