Spitalul Județean Buzău angajează, DE URGENȚĂ, medici specialiști

12 noiembrie 2020 | 0 comentarii |

Unitatea medicală are nevoie de 13 medici în specialitățile ATI, Medicină Internă, Gastroeneterologie, Neonatologie, Medicină de Urgență și Nefrologie, cărora li se oferă multiple facilități și li se dau asigurări că își vor păstra postul în spital și după încetarea pandemiei.

 

Claudiu Damian

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Buzău are nevoie de cel puțin 13 medici specialiști pentru a-și putea desfășura activitatea în condiții normale. Pandemia de Covid-19, pe lângă faptul că a blocat angajarea acestora, a crescut responsabilitățile și volumul de muncă pentru personalul medical existent, care este din ce în ce mai obosit, așa că fiecare manager, director medical sau șef de secție din spitale încearcă să atragă colegi noi, de care este nevoie ca de aer.

Autoritățile centrale par să fi înțeles, în ultimul ceas,  că dacă nu se suplimentează numărul medicilor din spitale există riscul ca pacienții să nu mai poată fi tratați la un moment dat, așa că au dat „liber” la angajări. Fără concurs, dar din păcate, pe perioadă limitată, ceea ce-i face reticenți pe medicii tineri să accepte ofertele spitalelor din provincie, pentru că nu vor să-și asume riscul ca după ridicarea stării de alertă să rămână fără loc de muncă.

Claudiu Damian, managerul Spitalului Județean de Urgență Buzău susține însă că „nimeni nu trebuie să se teamă că trebui să plece de la noi după pandemie, pentru că spitalul are nevoie de mai mulți medici, nu numai prin prisma activității din această perioadă, ci și pentru că mulți dintre medicii noștri s-au pensionat în ultima vreme, iar alții sunt în prag de pensie, așa că avem nevoie de ei pe termen nelimitat. Mai mult, sunt sigur că nici nu vor dori să mai plece din spitalul nostru, pentru că le oferim condiții de lucru similare cu cele din clinicile universitare, la noi făcându-se investiții majore în dotări și infrastructură, în ultimii ani”.

 

Zilele acestea, 765 de medici, medici dentiști și farmaciști au promovat examenul de specialist, iar potrivit ministrului Sănătății „248 dintre ei, care sunt specialiști în boli infecțioase, anestezie –terapie intensivă, medicină de laborator, sănătate publică, medicină internă, radiologie, imagistică medicală, medicină de familie, vor crește capacitatea de răspuns la pandemia COVID-19”.  Așa că unitățile medicale încearcă să facă tot ce le este în putință pentru a-și completa posturile vacante, oferindu-le tot felul de facilități și bonusuri.

În contextul evoluției pandemiei, toate spitalele vor ajunge, încet-încet, să trateze bolnavi de Covid, dacă răspândirea virusului nu încetineşte. Deocamdată nu este o măsură oficială, dar este o situaţie fără ieşire cu care se confruntă unitățile medicale. La Spitalul Judeţean din Buzău, spre exemplu, este „mare nevoie de medici ATI. S-a suplimentat numărul de paturi de la Terapie Intensivă pentru pacienții în stare gravă infectați, de la 4 la 7, dintr-un total de 40 de paturi. Avem 17 ventilatoare, din care am alocat 7 pacienților cu coronavirus. Dispunem și de 34 de guri de oxigen și echipamentele necesare pentru utilizarea lor eficientă. Din păcate însă, la ora actuală mai avem doar 5 medici ATI și este dificil de asigurat gărzile, de aceea spun că avem nevoie ca de aer de încă 2 medici ATI. Sunt medici de toată isprava, dar sunt și ei oameni… și trebuie să avem grijă de ei, pentru că avem nevoie de ei și după pandemie. Și la Infecțioase și Pneumologie – secții exterioare de suport – avem medici tineri, care fac eforturi supraomenești pentru a-i ajuta pe pacienți. La fel de mare nevoie avem însă și de medicii din celelalte specialități (medicină de urgență, nefrologie, medicină internă, gastroenterologie, neonatologie), pentru că și pacienții non-covid au nevoie de ajutor medical și nu pot fi lăsați netratați”, subliniază Claudiu Damian.

 

Claudiu Damian

Managerul SJU Buzău subliniază că medicii care doresc să se alăture echipei SJU Buzău vor fi sprijiniți cu tot ce au nevoie pentru a-și putea desfășura activitatea în condiții bune și li se va da tot concursul pentru a-și valorifica competențele, a avansa în profesie și a se implica în deciziile importante privind activitatea lor curentă.

Deși suntem un spital de provincie, la noi s-a dovedit deja că se poate și chiar se face performanță, avem medici care au reușit să realizeze premiere medicale pentru care sunt apreciați chiar la nivel internațional. Știu că această perioadă este una dificilă, că mulți dintre noi ne temem de ziua de mâine, că ne confruntăm cu o situație pentru care nimeni nu a fost pregătit, dar cred că în medicină niciodată nu poți să te oprești din a gândi în perspectivă. În plus, celor ce vor să se alăture echipei noastre le oferim condiții foarte bune de lucru, o echipă pe care se pot sprijini la nevoie, facilități atractive de cazare, de instalare și de avansare, așa că sper că își vor evalua corect avantajele de a profesa în Spitalul Județean de Urgență Buzău. Căutam oameni pe care să ne putem baza și cărora să le punem la dispozitie toate resursele de care au nevoie pentru a profesa în condiții de secol XXI, le oferim sprjin financiar pentru a-și completa competențele și a avansa în profesie, pentru că noi credem că doar în acest fel putem să progresăm împreună. Și mai cred că dacă oamenii cu care lucrezi sunt mulțumiți, își fac treaba mai bine, mai eficient, mai responsabil și fără stres”, mai spune Claudiu Damian.

 

Dr Rzvan Dedu

SJU Buzău are disponibile 11 posturi de medic în specialitățile ATI (2 posturi), Medicină Internă (2 posturi), Gastroeneterologie (2 posturi), Neonatologie (2 posturi), Medicină de Urgență (4 posturi) și Nefrologie (3 posturi).

Pot veni la noi medici specialiști tineri, care au promovat acum sau în ultimii ani examenul de specialitate, dar și medici primari care au motive să prefere Buzăul. Orice specialist care dorește să profeseze în condiții avantajoase, într-o echipă unită, într-un spital care dispune de condiții moderne și aparatură performantă este binevenit. Pot fi și rezidenți în ultimul an, cu condiția să vină să lucreze la noi până la finalizarea rezidențiatului și să rămână aici și după examenul de specialitate. Toate posturile sunt oferite în regim full-time, de câte 7 ore pe zi, de luni până vineri, cu disponibilitate de contractare a serviciilor medicale cu CJAS. Li se oferă un venit lunar brut conform Legii 153/2017 cu sporurile aferente și li se decontează chiria și utilitățile într-un cuantum lunar de 1.000 de lei. În plus, pentru pe perioadă de șase luni li se oferă un venit suplimentar de 2.230 lei (salariul brut pe țară la nvelul anului 2020), ca primă de instalare. În plus, separat, pot beneficia de un contract de gărzi, pentru care primesc spor de 75% în timpul săptămânii și de 100% în weekend și sărbători legale, iar dacă vor să nu locuiască în Buzău și vor să facă naveta (din București sau dintr-un alt oraș apropiat) sau dacă vor să presteze în spitalul nostru doar gărzi, li se plătește transportul. Pe lângă toate acestea, spitalul îi sprijină pe noii angajați să-și obțină noi competențe, plătindu-le cursurile acreditate în acest sens, la fel cum am făcut și până acum pentru mulți dintre medicii noștri”, detaliază directorul medical, dr. Răzvan Dedu.

 


Categorii: Actual, Jobs, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*