Vin forțe noi în spitale! 765 de medici tineri au promovat examenul de specialist

6 noiembrie 2020 | 0 comentarii |

Ministerul Sănătății anunță că 248 dintre ei, care sunt specialiști în boli infecțioase, anestezie –terapie intensivă, medicină de laborator, sănătate publică, medicină internă, radiologie, imagistică medicală, medicină de familie, vor crește capacitatea de răspuns la pandemia COVID-19.

 

Medicii, medicii dentiști și farmaciștii care au finalizat pregătirea în Rezidențiat și au susținut examenul în perioada septembrie-octombrie, vor începe, curând, să profeseze ca specialiști în unitățile medicale din țară.

Ministerul Sănătății a anunțat, astăzi, că 765 de medici, medici dentiști și farmaciști au obținut certificatele de specialist după promovarea examenelor organizate de Ministerul Sănătății.

În urma aprobării ordinului de ministru, certificatele de specialist pentru aceștia au fost deja emise și expediate prin serviciul de Poștă militară, către direcțiile de sănătate publică, astfel că tinerii medici le pot ridica începând de astăzi, de la Direcția de Sănătate Publică a municipiului București (cei care au susținut examenul în centrul din Capitală), iar începând de săptămâna viitoare și din direcțiile de sănătate publică din teritoriu.

Ministerul Sănătății a organizat, în perioada 23 septembrie – 24 octombrie, examen pentru obținerea titlului de medic specialist, medic dentist sau de farmacist, pentru cei care încheie pregătirea în rezidențiat, respectiv în cea de-a doua specialitate, până la 31 decembrie. La examenul care s-a desfășurat în condiții speciale, în contextul pandemiei de Covid-19, s-au înscris peste 2.700 de candidați, iar aproape o treime dintre cei care au promovat examenul sunt la prima specialitate și în perioada imediat următoare vor intra în sistemul medical ca specialiști.

 

Vestea cea mai bună este, așa cum a subliniat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, că în urma acestui examen „vom avea 248 noi specialiști în specialități ca boli infecțioase, anestezie –terapie intensivă, medicină de laborator, sănătate publică, medicină, internă radiologie imagistică medicală, medicină de familie care vor crește capacitatea de răspuns la pandemia COVID-19. Dar sunt și specialiști în domenii de care este nevoie pentru acordarea asistenței medicale pacienților care nu sunt infectați cu noul coronavirus precum, pediatrie, oncologie medicală, chirurgie medicală, diabet zaharat, neonatologie. Mulțumesc universităților pentru sprijinul acordat în urgentarea procesului de emitere a certificatelor”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Referitor la evoluția pandemiei, ministrul Sănătăţii a declarat astăzi, la Iaşi, că în următoarea perioadă va fi o creştere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2, dar în aproximativ două-trei săptămâni, se așteaptă la o scădere a numărului de infectări. Nelu Tătaru a subliniat însă că restricţiile impuse sunt „singurele care vor duce la scăderea numărului de infectări”.

Întrebat dacă sistemul medical va rezista la 10.000 de cazuri pe zi, ministrul Sănătății a răspuns că rezistă, menţionând însă că foarte mult contează „dacă aceste 10.000 de cazuri sunt grave, de terapie intensivă, care necesită în continuare extinderea capacităţii de terapie intensivă”.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*