Spitalul Municipal Rm. Sărat are nevoie de peste 20 de medici

24 septembrie 2019 | 0 comentarii |

Conducerea unității medicale spune că speră ca după examenul celor care au terminat rezidențiatul să atragă cât mai mulți medici tineri, pentru a-și completa echipa de specialiști. Zeci de posturi vacante de medici sunt scoase la concurs în perioada urătoare, în numeroase spitale din țară.

 

În curând, mai exact în perioada 16 octombrie-22 noiembrie 2019, Ministerul Sănătății organizează examen de obţinere a titlului de specialist pentru medicii, medicii stomatologi şi farmaciştii care finalizează pregătirea în specialitate până la data de 31 decembrie 2019.

Spitalele din toată țara și mai ales cele din orașele care nu sunt centre universitare au, în continuare, lipsă de medici, mai ales în anumite specialități, așa că majoritatea scot la concurs, în această perioadă, posturile vacante de medici, în speranța că vor putea să-și completeze echipele, măcar în parte, cu tineri specialiști.

La fel s-a gândit și conducerea Spitalului Municipal Râmnicu Sărat, care a anunțat scoaterea la concurs a 21 de posturi de medic pentru care se va organiza concurs începând de luna viitoare.

Avem nevoie de medici, tot timpul scoatem posturile vacante la concurs, dar în această perioadă sperăm să reușim să atragem mai mulți specialiști, ținând cont că în curând are loc și examenul de confirmare în specialitate a tinerilor doctori care termină rezidențiatul. Încercăm să-i atragem oferindu-le un climat profesional prietenos și atractiv – spitalul este modernizat și dotat cu aparatură performantă, iar în curând vom avea noi oportunități. Le oferim, totodată, posibilități multiple de afirmare pe plan profesional și li se acordă facilități la instalare, cazare și la transport, acolo unde este cazul”, a declarat pentru SănătateaBuzoiană.ro, managerul unității medicale, Adrian Danielescu.

 

Astfel, unitatea medicală scoate la CONCURS următoarele posturi de medici specialiști:

două posturi în specialitatea Medicină internă;

un post cu normă întreagă de medic specialist confirmat în specialitatea Chirurgie generală;

un post cu normă întreagă de medic specialist confirmat în specialitatea Epidemiologie;

un post cu normă întreagă de medic specialist confirmat în specialitatea Obstetrică-ginecologie;

trei posturi cu normă întreagă de medic specialist confirmat în specialitatea Neonatologie;

un post cu normă întreagă de medic specialist confirmat în specialitatea ATI;

un post cu normă întreagă de medic specialist confirmat în specialitatea Neurologie;

un post cu normă întreagă de medic specialist confirmat în specialitatea Cardiologie;

două posturi cu normă întreagă de medic specialist confirmat în specialitatea Pediatrie;

un post cu normă întreagă de medic specialist confirmat în specialitatea Pneumologie;

două posturi cu normă întreagă de medic specialist confirmat în specialitatea Boli infecțioase;

două posturi cu normă întreagă de medic specialist confirmat în specialitatea Radiologie-imagistică medicală;

un post cu normă întreagă de medic specialist confirmat în specialitatea Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice;

un post cu normă întreagă de medic specialist confirmat în specialitatea Oncologie medicală;

un post cu normă întreagă de medic specialist confirmat în specialitatea Urologie.

 

Dosarul de înscriere la concurs va cuprinde o cerere în care se menționează postul pentru care candidatul dorește să concureze; copie xerox de pe diploma de licență și certificatul de specialist sau primar pentru medici, medici dentiști, farmaciști, respectiv adeverință de confirmare în gradul profesional pentru biologi, biochimiști sau chimiști; copie a certificatului de membru al organizației profesionale cu viza pe anul în curs; dovada/înscrisul din care să rezulte că nu i-a fost aplicată una din sancțiunile prevăzute la art. 455 alin. (1) lit. e) sau f), la art. 541 alin. (1) lit. d) ori e), respectiv la art. 628 alin. (1) lit. d) sau e) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările ulterioare; acte doveditoare pentru calcularea punctajului prevăzut în Anexa nr. 3 la ordin; cazierul judiciar; certificat medical din care să rezulte că este apt din punct de vedere fizic și neuropsihic pentru exercitarea activității pentru postul pentru care candidează; chitanță de plată a taxei de concurs și copia actului de identitate în termen de valabilitate.

Taxa de concurs este de 150 de lei.

Documentele prevăzute la lit. d), f) și g) sunt valabile trei luni și se depun la dosar în termen de valabilitate.

Tematica de concurs va fi afișată la sediul spitalului, iar înscrierile la concurs se fac la sediul unității, str. N. Bălcescu nr. 2, în termen de 15 zile calendaristice de la publicarea anunțului, în „Viața Medicală” și pe site-ul ofcial al spitalului. Concursul se organizează în perioada cuprinsă între 31 și 90 de zile de la publicare. Relații suplimentare se pot obține la Serviciul de Resurse Umane al unității mediale sau la tel.: 0238.561.231.

 

Tot în această perioadă, Spitalul Județean de Urgență Târgoviște a scos la concurs un post de medic specialist Neurologie, iar Spitalul Orășenesc „Ioan Lascăr” Comănești va organiza concurs pentru ocuparea a 10 posturi de medic cu normă întreagă în specialitățile Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, Endocrinologie, Medicină de familie, Medicină de urgență, Nefrologie, Neurologie, Obstetrică-ginecologie, Oftalmologie, Pediatrie și Radiologie-imagistică medicală.

Spitalul Orășenesc Baia de Aramă organizează concurs pentru câte un post de medic în specialitățile Medicină internă, Medicină de laborator, Epidemiologie, Radiologie-imagistică medicală și Pneumologie, iar Institutul de Psihiatrie Socola – Iași are nevoie de 2 medici stomatologi pentru cabinetele din Șipote și Bârnova.

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brașov angajează un medic specialist confirmat în specialitatea Pneumologie, Spitalul Municipal „Dr. Aurel Tulbure” din Făgăraș oferă două posturi de medic specialist Medicină de familie cu competență/atestat în Medicină de urgență și un post de medic Medicină generală cu competență/atestat în Medicină de urgență pentru CPU, iar UM 02210 București are nevoie de un medic de familie pentru cabinetul unității.

Posturile neocupate scoase la concurs au fost republicate de către Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu (1 post Oncologie medicală), Spitalul Municipal Adjud (1 post de farmacist-șef), SJU Zalău (1 post de medic primar Pneumologie), Spitalul Municipal Sebeș soate la concurs funcția de șef secție Medicină Internă, DSP Argeș organizează concurs pentru ocuparea funcției de funcția de șef Laborator Igiena radiațiilor, iar Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Brașov a scos la concurs funcția de șef Secție ATI.

 

Spitalul Județean Tulcea a scos la concurs 25 de posturi de medic în specialitățile: Anestezie și Terapie Intensivă (2), Boli infecțioase (1), Epidemiologie (1), Medicină de Urgență (3), Negrologie (1), Neurologie (1), Obsetrică-ginecologie (1), Pediatrie (3), Pneumologie (2), Psihiatrie (2), Recuperare, medicină fizică și balneologie (1), Anatomie patologică (1), Oncologie medicală (1), câte un post de medic primar Psihiatrie și Radiologie-imagistică medicală și un post de biolog medical.

Câte un post de specialist ATI și Neurologie pediatrică scoate la concurs Spitalul de Pediatrie Ploiești, în timp ce Spitalul Județean Mavromati Botoșani are nevoie de doi specialiști în Medicină internă, unul în Pediatrie, altul în Neurochirurgie și unul în Medicină de Urgență, iar Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava organizează concurs pentru ocuparea a două posturi de medic specialist Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, unul de specialist Pediatrie pentru UPU-Smurd și alte două de medici urgentiști, pentru aceeași secție.

SJU Slatina are disponibil un post de chimist debutant pentru Laboratorul de Analize medicale, Spitalul General CF Brașov are nevoie de un specialist ORL pentru cabinetul din Ambulatoriului de specialitate,  SJU Oradea angajează 2 rezidenți ultimul an confirmați în Medicină de urgență, Spitalul Orășenesc „Sf. Filofteia” Mizil are nevoie de un farmacist cu drept de liberă practică pentru Farmacia cu circuit închis a spitalului, Spitalul Orășenesc Corabia a scos la concurs câte un post de medic specialist în ATI, Medicină internă, Cardiologie, Psihiatrie, Oftamologie, Epidemiologie și Neonatologie, iar Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad scoate la concurs câte un post de specialist în Neonatologie, Neurologie, Oncologie medicală, Pneumologie, Epidemiologie, Nefrologie și Neurologie pediatrică, câte două posturi de specialist în Medicină internă, Medicină de urgență, Pediatrie și Psihiatrie și câte 3 posturi de specialist Boli infecțioase și ATI.

Detalii despre posturile publicate și condițiile de înscriere la concurs, AICI sau pe paginile oficiale ale fiecărui spital.

 


Categorii: Actual, Jobs, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*