Spitalul Regional Brașov s-ar putea realiza cu ajutorul BERD

15 mai 2018 | 0 comentarii |

Sorina Pintea a participat la întâlnirea autorităților locale cu reprezentanții Băncii Europene, pentru a discuta despre posibilitatea încheierii unui accord pentru contractarea unui împrumut care va susține construirea spitalului regional.

 

Sorina Pintea, ministrul Sănătății

Autoritățile din Brașov au discutat, astăzi, despre posibilitatea ca Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) să sprijine construcția Spitalului Clinic Regional de Urgență din Brașov, prin încheierea unui acord. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a participat la întâlnirea dintre prefectul Marian Rasaliu și primarul Gheorghe Scripcaru cu reprezentanții BERD, la Brașov.

 „Guvernul sprijină construcția de spitale regionale, iar eu, în calitate de ministru al Sănătății sunt aici să garantez că aveți în mine un partener pentru construcția spitalului din Brașov. În perioada imediat următoare, Ministerul Sănătății va elabora ordinul de ministru care va defini structura spitalelor regionale după ce, în luna martie, am emis un Ordin prin care am definit spitalele regionale.  Vreau să mai adaug că, Ministerul Sănătății a decis înființarea unor centre regionale de transfuzii și colectare a plasmei, proiect susținut și de Banca Mondială. Am convingerea că Brașovul va deveni un centru de excelență în țară și nu numai. Spitalul regional va fi spitalul cu cel mai înalt nivel de competență în care vor fi tratați pacienții cu afecțiuni cu grad înalt de complexitate care necesită acces imediat la investigații și tratamente realizate cu aparatură de înaltă performanță”, a declarat Sorina Pintea, într-un comunicat remis presei pe această temă.

 

Cu ocazia întâlnirii de la Brașov cu autoritățile locale au fost trecute în revistă toate demersurile întreprinse până în acest moment, precum și etapele care sunt de parcurs în viitor pentru construcția spitalului regional Brașov, se menționează în comunicatul MS.

În februarie, când a participat la inaugurarea corpului vechi al Maternităţii Braşov, reabilitat cu fonduri locale, Sorina Pintea a avut şi o „întâlnire informală” cu autoritățile locale, pentru a discuta despre proiectul Spitalului Clinic Regional de Urgenţă de la Braşov, dar în momentul respectiv le-a spus că deși sprijină inițiativa, priorităţile Ministerului Sănătăţii sunt spitalele din Iaşi, Craiova şi Cluj, pentru care sunt deja proiecte demarate, trebuie să depunem documentaţiile. În următoarea etapă ne vom ocupa de celelalte cinci spitale regionale (Timişoara, Târgu-Mureş, Constanţa, Brăila – Galaţi şi Braşov, aprobate în noiembrie anul trecut printr-un memorandul al Guvernului – n.r.)dar nu vă pot da acum date exacte, a spus atunci, ministrul Sănătății.

 


Adaugati un comentariu


 

*