Sprijin italian pentru pacienții români dependenți de hemodializă

4 martie 2019 | 0 comentarii |

„Hemodializa nu înseamnă «arest la domiciliu». Fă-ți bagajele și hai la drum!!!”,- este invitația Asociației Transplantaților din România și a centrelor „Dializa Mucaria” din Sicilia, adresată pacienților români.  

 

Pacientul în program de hemodializă își construieste programul de viață în funcție de „programul de dializă”, care înseamnă o ședință de hemodializă de 4 – 5 ore, de 3 ori pe săptămână, într-un centru specializat. Orice deplasare mai lungă de o zi presupune transferul într-un alt centru de hemodializă, unde pacientul este primit NUMAI dacă există un aparat disponibil.

Asociația Transplantaților din România (ATR) are însă o veste bună pentru acești pacienți: în perioada 06 – 12 martie 2019, „ambasadorii” de la centrele „Dializa Mucaria” din Sicilia (partener al ATR din 2018), se vor afla într-un circuit în România, pentru a prezenta pacienților, medicilor și asistenților medicali, oportunitatea pentru pacienții hemodializați de a călătorii în Sicilia, unde centrele „Dializa Mucaria” din Alcamo și Valderice asigură acces la programul de hemodializă pentru acest tip de pacienți, în baza cardului european de sănătate.

Pentru a veni în sprijinul pacienților români dependenți de hemodializă, „Dializa Mucaria” oferă cazare în apartamente în regim hotelier, dotate cu zonă de bucătărie, în localitățile turistice Trapani, San Vito Lo Capo și Castellamare del Golfo și se asigură transport la /de la centrul de dializă.

Cazarea este gratuită, iar pentru transportul cu avionul Romania – Sicilia și retur, se rambursează până la 100 euro din prețul biletului.

Tot pentru confortul pacienților, responsabilul pentru relația cu pacienții români ia legătura cu centrul de dializă și se asigură că documentele de transfer sunt transmise corect și în timp util.

 

 

Pacienții hemodializați interesați de a călătorii în Sicilia pot afla detalii în întâlnirile cu „ambasadorii” de la „Dializa Mucaria” în Iași (6 martie), Botoșani (7 martie), Bistrița Năsăud (8 martie), Baia Mare (9 martie), Satu Mare (10 martie), Cluj – Napoca (11 martie), București (12 martie) – întîlnirea de la București va fi la finalul ședinței Adunării Generale a ATR (detalii despre ședința AG a ATR pe paginile de Facebook „Astranrom – Asociația Transplantaților din România” și „Asociatia Transplantaților Din România”).

Pacientul trebuie doar să anunțe că dorește această călătorie, la ATR sau direct la „Dializa Mucaria”. (astranrom@gmail.comhttps://www.facebook.com/astranrom/https://www.facebook.com/dialisimucaria/).

În eventualitatea călătoriei cu însoțitor, pentru acesta pot exista eventuale costuri, care vor fi anunțate de la început. Toate detaliile legate de întâlniri sunt anunțate pe pagina de Facebook „Dialisi Mucaria”.

Președintele ATR, Gheorghe Tache, transmite mulțumiri „ambasadorilor” de la „Dializa Mucaria”: Filippo Mucaria – director sanitar și fondatorul programului Dializa de vacanță și al centrelor de dializă Mucaria, Alberto Adragna – project manager Dializa de vacanță și Elena Marin – responsabil pentru relația cu pacienții din România și Republica Moldova, pentru că vin în întâmpinarea pacienților hemodializați oferindu-le posibilitatea de a călătorii în Sicilia.

 


Adaugati un comentariu


 

*