Studenții de la Farmacie învață „secretele profesionale” specifice ANMDMR

19 iulie 2023 | 0 comentarii |

Un grup de șase studenți ai Facultății de Farmacie din cadrul UMF „Carol Davila” și-au început stagiul de practică în cadrul Agenției, unde experții instituției îi vor ajuta să înțelagă mai bine „secretele” profesiei pe care și-au ales-o. 

 

Pentru al doilea an consecutiv, Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) oferă studenților Facultății de Farmacie a UMF „Carol Davila” oportunitatea de a-și desfășura stagiul obligatoriu de practică în cadrul instituției. Timp de o lună de zile, viitorii farmaciști se vor întâlni cu experții direcțiilor Farmacovigilență și Managementul Riscului, Inspecție Farmaceutică, Proceduri Europene, Proceduri Naționale, Evaluarea Tehnologiilor Medicale, Controlul Calității Medicamentelor și Studii Clinice.

Ne bucurăm să primim și anul acesta, pentru stagiul de practică obligatoriu, studenți de anul IV ai Facultății de Farmacie din cadrul UMF „Carol Davila” – cu care avem încheiat un protocol în acest sens. Este o grupă de șase studenți, selectați împreună cu conducerea facultății, dintre cei cu rezultate bune și foarte bune la învățătură și care și-au exprimat intenția de a face practică la noi. Am optat pentru studenții de anul IV pentru că este singurul an în care stagiul de practică este de o lună de zile (față de două săptămâni în ceilalți ani). În acest fel, studenții au posibilitatea de a cunoaște activitatea din cadrul ANMDMR la toate nivelurile, iar pentru noi, fiecare astfel de stagiu constituie o oportunitate de a cunoaște viitori specialiști și de a contribui la formarea profesională a acestora”, a precizat, pentru sănătateabuzoiană.ro, președintele ANMDMR, farm. dr. Răzvan Prisada.

 

Perspectiva de a profesa în Agenție

 

Razvan Prisada -Presedinte ANMDMR

Anul trecut, ANMDMR a reluat colaborarea cu facultățile de Farmacie, în vederea asigurării stagiului de practică pentru studenți. Pentru început, colaborarea a fost stabilită cu UMF „Carol Davila” din București, studenților de la această facultate fiindu-le mai ușor de a rămâne în Capitală pe perioada vacanței de vară, dar în perspectivă se caută soluții pentru a oferi această șansă și studenților din alte centre universitare din țară.

Anul trecut am reluat, după o perioadă destul de lungă, tradiția de a oferi studenților de la Farmacie oportunitatea de a face practică în cadrul Agenției. În prima grupă am avut cinci studenți și s-a dovedit că pentru ei a fost o bună ocazie pentru a învăța din experiența specialiștilor ANMDMR și de a se familiariza atât cu legislația în domeniul medicamentului și dispozitivelor medicale, cât și cu modalitățile concrete de lucru, în funcție de specificul fiecărei direcții ale instituției. Anul acesta avem o grupă de șase studenți și sperăm ca următorii ani, după ce vor termina facultatea, o parte dintre ei să dorească să vină să lucreze în ANMDMR. Așa cum am mai spus și cu alte ocazii, dacă avem stabilitate, putem reconstrui, iar în strategia de reconstrucție a Agenției am inclus și cooptarea de noi specialiști, care să consolideze echipa profesioniștilor din instituție. În următoarea perioadă vor fi scoase la concurs posturi de farmaciști și de medici, pentru că numai în acest fel ne putem întări echipa. În plus, am transformat o parte din posturile agenției în posturi de debutanți, astfel încât să putem avea o nouă generație de specialiști în acest domeniu”, a mai spus farm. dr. Răzvan Prisada.

 

Extinderea colaborării cu alte facultăți

 

Pentru că în cadrul ANMDMR este nevoie de specialiști în mai multe domenii, conducerea instituției a decis să extindă colaborarea și cu Facultatea de Medicină, dar și cu facultățile de Chimie și Biologie din cadrul Universității București, precum și cu Universitatea Politehnica, oferindu-le studenților din aceste domenii posibilitatea de a beneficia de stagii de practică / intership în cadrul Agenției.

Anul acesta avem deja un feed-back pozitiv din partea Politehnicii București, care și-a manifestat deschiderea de a colabora cu ANMDMR, în special pe partea de dispozitive medicale. Ei vor avea un stagiu de practică de două săptămâni și ne gândim să-i aducem alături de cei șase studenți de la Farmacie, astfel încât să formăm o grupă de zece studenți care, pe lângă colaborarea cu experții noștri vor avea ocazia de a interacționa și între ei și de a schimba experiență academică și profesională, dar și de a descoperi cele mai bune posibilități de a colabora în viitor, în domeniile în care vor profesa. Pentru anii următori avem intenția de a colabora și cu Facultatea de Medicină, dar și cu Universitatea București și să oferim posibilitatea unor stagii de practică studenților de la facltățile de Chimie și Biologie”, a explicat președintele ANMDMR.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*