Studenții UMFCD, invitați să se înscrie în Cercul de Cardiologie și Chirurgie Cardiovasculară

22 martie 2023 | 0 comentarii |

Lansat la 1 martie, în cadrul Centrului de Inovaţie şi e-Health – CieH, noul cerc anunță că vrea să își lărgească echipa, prin recrutarea de noi membri, studenți pasionați de cardiologie și chirurgie cardiovasculară.

 

Studenții Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” (UMFCD) din București pasionați de Cardiologie sunt invitați să se alăture echipei Cercului Studențesc de Cardiologie și Chirurgie Cardiovasculară al CieH și să participe la viitoarele activități.

A sosit momentul în care poți deveni membru activ al Cercului Studențesc de Cardiologie și Chirurgie Cardiovasculară! În cadrul Cercului îți vei putea dezvolta abilitățile profesionale și de cercetare, acumulând, în același timp, noțiuni teoretice și practice, anunță Centrul de Inovație și e-Health -CieH, printr-un comunicat postat pe pagina oficială și pe rețelele sociale.

 

Cercul studențesc de Cardiologie și chirurgie cardiovasculară este cel mai nou proiect susținut deCentrul de Inovație și e-Health -Cieh, iar departamentele pentru care se poate aplica sunt:

Departamentul de Cercetare (anul 3-6): acesta se ocupă de centralizarea comunicării între comitetul coordonator, medicii colaboratori și pasionații de cercetare în domeniile cardiologiei și chirurgiei cardiovasculare. Acest departament se va ocupa de redactarea articolelor, efectuarea studiilor, prezentărilor de caz și nu numai;

Departamentul de Consiliere și Pregătire Profesională (anul 3-6): acest departament se va ocupa de identificarea oportunităților de a participa în gărzi cu medicii cardiologi/chirurgi cardiovasculara colaboratori, dar și de a organiza sesiuni de consiliere în carieră cu experți din domeniul cardiologiei/chirurgiei;

Departamentul de Dezvoltare Medicală (anii 1-2): acest departament se va ocupa de organizarea unor sesiuni științifice, unde studenții vor discuta o temă prestabilită.

 

Srefan Busnatu

Șef lucr. Ștefan Bușnatu, medic primar cardiolog, prodecan al Facultății de Medicină a UMF „Carl Davila” și coordonator CieH, a anunțat lansarea acestuia, pe 1 martie, alături de „colegi și o echipă de studenți hărnicuți”.

Potrivit dr. Bușnatu, „proiectul își propune aprofundarea noțiunilor de cardiologie și chirurgie cardiovasculară în rândul studenților pasionați de această specialitate a medicinei, prin organizarea de întâlniri științifice și ateliere practice, dar și prin consiliere profesională în vederea cunoașterii tuturor posibilităților de dezvoltare a carierei în acest domeniu, și implicațiile acestora”.

La prima sesiune a Cercului de Cardiologie și Chirurgie Cardiovasculară, tema abordată a fost semiologia cardiacă și a fost susținută de asist. univ. dr. Cosmin Cojocaru, medic rezident, care a captivat atenția celor 30 de participanți, prin noțiunile prezentate, a menționat dr. Bușnatu, care a mulțumit echipei de studenți și rezidenți implicați în acest proiect.

 

Call-ul se va închide pe 24 martie, când se vor alege 45 de persoane pentru etapa de interviuri, se precizează în invitația lansată de CieH.

Interviurile vor avea loc în perioada 25-26 martie, iar  în urma acestora vor fi aleși 36 de membri.

Membriilor Cercului Studențesc de Cardiologie și Chirurgie Cardiovasculară al CieH li se vor oferi o diplomă de membru al cercului științific; un număr limitat de locuri rezervate la întâlnirile Cercului Studențesc de Cardiologie și Chirurgie Cardiovasculară și oportunități de mentorship împreună cu medicii colaboratori ai Cercului Studențesc de Cardiologie și Chirurgie Cardiovasculară.

Formularul de înscriere este disponibil aici: https://forms.gle/uWwr46FhQXzubEM56

Pentru mai multe informații, cei interesați îi pot contacta pe:

Al Krayem Feras – Coordonatorul Cercului de Cardiologie și Chirurgie Cardiovasculară – Email: firaskrayem2@stud.umfcd.ro, telefon: 0768 633 169.

Iulia Tircomnicu, Co-coordonatorul Cercului de Cardiologie și Chirurgie Cardiovasculară – Email: tircomnicu@stud.umfcd.ro, telefon: 0742 151 503.

 

Sursă foto: Ștefan Busnatu/Facebook

 


Adaugati un comentariu


 

*