Studii complementare pentru medicii care vor să se specializeze în medicina de urgență

26 noiembrie 2019 | 0 comentarii |

Cursurile sunt organizate de Centrul Naţional de Dezvoltare Profesională în Domeniul Sanitar din cadrul Şcolii Naţionale de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti.

 

Autoritățile din domeniul sanitar încearcă să găsească soluții la criza acută de medici specializați în medicina de urgență, atât în spitale, cât și la serviciile de ambulanță din țară, prin organizarea de studii complementare în acest domeniu. Astfel, medicii care doresc să se specializeze în asistența medicală de urgență prespitalicească și care vor să profeseze în cadrul structurilor de primire a urgențelor se vor putea înscrie, de luna viitoare, în programul de studii complementare pe care Centrul Naţional de Dezvoltare Profesională în Domeniul Sanitar (CNDPDS), din cadrul Şcolii Naţionale de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti.

Perioada de înscriere pentru această sesiune de studii complementare se va deschide pe 10 decembrie, iar specialiștii interesați își vor putea depune dosarele până la data de 9 ianuarie 2020.

Pentru cursurile de asistență medicală de urgență prespitalicească se pot înscrie medicii de medicină generală cu drept de liberă practică, precum și medicii specialiști și primari în specialitățile ATI, pediatrie și medicină de familie.

De asemenea, în programul de studii complementare sunt acceptați și medicii de la serviciile de Ambulanță, împreună cu cei care lucrează în structurile de primire a urgențelor, dar nu au încă certificat sau atestat de competență în urgențe prespitalicești, urgențe medico-chiurgicale sau asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească.

 

În ceea ce privește programul de studii complementare pentru obținerea atestatului în asistenţă medicală din cadrul structurilor de primire a urgenţelor, acesta poate fi accesat de medicii care sunt deja certificați în medicina de urgență prespitalicească, precum și de absolvenții facultăților de Medicină, începând cu promoția 2005, cu condiția ca aceștia să aibă drept de liberă practică.

Cursurile din cadrul programului de pregătire în asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească vor avea loc la Spitalul Floreasca din Capitală dar și la Arad, Cluj-Napoca, Iaşi, Oradea, Tg. Mureş şi Timişoara.

Pentru fiecare centru de pregătire sunt alocate câte 10 locuri, iar în cazul în care acestea nu se vor ocupa, cursanții vor fi redistribuiți către alte centre.

În ceea ce privește cursurile de asistenţă medicală de urgenţă pentru structurile de primire a urgenţelor, centrele vor fi aceleași, doar că în cazul Bucureștiului, acestea se vor ține la Spitalul Universitar de Urgență. Pentru aceste cursuri sunt disponibile câte cinci locuri alocate fiecărui centru.

 

Selecția și repartiția pe centre se va face între 10 și 15 ianuarie 2020, iar rezultatele vor fi afișate pe site-ul Şcolii Naţionale de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti, la secţiunea Noutăţi. Programul de pregătire pentru asistența medicală de urgență prespitalicească va începe pe data de 3 februarie, iar cele pentru asistența medicală de urgență în structurile de primire a urgențelor, pe data de 10 februarie.

Dosarele de înscriere trebuie sa conţină formularul de înscriere completat şi nota de informare a participantului privind acordul de prelucrare a datelor cu caracter personal, precum şi următoarele documente în copie: diploma de licenţă, certificatul de membru CMR, valabil la data începerii cursului, ordinul de confirmare în specialitate, carte de identitate, certificatul de atestare în asistenţa medicală de urgenţă prespitalicească (pentru cei care se înscriu la asistenţa medicală de urgenţă pentru structurile de primire a urgenţelor), acordul angajatorului privind participarea la programul de pregătire. Dosarele de pot trimite scanate prin e-mail pe adresa atestate@snspms.ro sau se pot depune la sediul CNDPDS de luni până joi între orele 10.00 și 15.00. Taxa de participare este de 4.400 lei, pentru fiecare program şi se poate achita integral sau în două rate egale, plata integrală sau a primei rate trebuind să fie făcută în intervalul 1631 ianuarie.

 


Adaugati un comentariu


 

*