Talentul ascuns al maestrului Gheorghe Zamfir, dezvăluit la Festivalului Brazilor de Crăciun

1 decembrie 2021 | 0 comentarii |

Celebrul naist a colaborat cu designerul vestimentar Adina Buzatu pentru a realiza unul dintre brazii care vor fi scoși la licitație în scop caritabil, pe 9 decembrie.

 

Două personalități cunoscute în spațiul public s-au alăturat Festivalului Brazilor de Crăciun, punându-și talentul și imaginația la contribuție, pentru a crea un brad special care va fi licitat în scop caritabil. Designerul vestimentar Adina Buzatu a colaborat cu celebrul naist Gheorghe Zamfir, pentru ca acesta să-și pună în valoare un talentul de artist plastic, necunoscut publicului până acum. Împreună, cei doi au realizat un brad de Crăciun care are ca element principal cravata, ca simbol al eleganței masculine. Astfel, designerul a realizat mai multe cravate care împodobesc bradul special, acestea fiind imprimate cu picturi realizate de Gheorghe Zamfir.

Inspiraţia mea este chiar cauza, e bine cunoscut că eu iubesc copiii, dar sunt extrem de sensibilă la aceşti copii mai puţin norocoşi, care nu au posibilitatea să ajungă la şcoală, să mănânce, să se îmbrace sau să se joace. Ne dorim ca bradul nostru să fie cumpărat de un iubitor de artă şi de copii. Acesta va primi cadou de la noi, pe lângă bradul achiziţionat, şi un tablou al celebrului artist, care îi va rămâne ca amintire pentru totdeauna, având în vedere faptul că această latură creativă a maestrului Zamfir este foarte valoroasă şi nu foarte cunoscută publicului, încă”, a declarat Adina Buzatu.

 

Festivalul Brazilor de Crăciun este un eveniment de tradiție organizat de Asociația „Salvați Copiii, în cadrul căruia artiști, personalități din diferite domenii și persoane publice sunt invitați să realizeze brazi de Crăciun, care sunt scoși la licitație, iar fondurile astfel obținute sunt folosite în beneficiul copiilor aflați în situații dificile. Anul acesta, festivalul a ajuns la cea de-a 21-a ediție, organizată în parteneriat cu Muzeul Naţional de Artă al României. Cu această ocazie, 26 de artiști s-au alăturat proiectului, iar brazii realizați de ei sunt expuși la Muzeul Național de Artă, unde pot fi admirați de vizitatori până pe 9 decembrie.

Atunci, va avea loc tot la Muzeul Național de Artă, seara de gală a festivalului, în cadrul căreia brazii vor fi scoși la licitație, iar fondurile strânse vor fi folosite pentru restabilirea accesului nediscriminatoriu la educaţie.

 

Pentru cea de-a 21-a ediţie, organizaţia Salvaţi Copiii consolidează Fondul de solidaritate pentru copiii vulnerabili, pentru ca dreptul acestora la servicii sociale, de educaţie şi de sănătate să fie real şi nediscriminatoriu. Situaţia copiilor vulnerabili s-a degradat constant în ultimele luni, odată cu evoluţia pandemiei şi impunerea unor restricţii sociale, care pentru ei s-au tradus în marginalizare şi, în foarte multe cazuri, în restricţionarea dreptului la educaţie.

Reprezentanții organizației umanitare atrag atenţia asupra crizei sociale iminente, care va urma crizei sanitare al cărei impact negativ s-a răsfrânt asupra celor 400.000 de copii aflaţi în pragul sărăciei.

Prin intermediul fondurilor colectate în urma celor 20 de ediții anterioare ale festivalului, 58.868 de copii au beneficiat de sprijin socio-economic pentru a putea fi integraţi educaţional şi pentru a se preveni abandonul şcolar, 39.444 de copii au fost incluşi în programul Şcoala după Şcoală şi de educaţie remedială, 9.349 de copii au participat la Grădiniţele Estivale iar 4.624 de copii au fost recuperaţi educaţional, prin programul A Doua Şansă.

 


Adaugati un comentariu


 

*