Țara arde și politicienii se ceartă. Schimb dur de replici între liderii social-democrați buzoieni și liderul deputaților liberali, pe tema implicării în testarea și combaterea coronavirusului

8 aprilie 2020 | 0 comentarii |

Petre Emanoil Neagu răspunde acuzațiilor lansate în spațiul public, la adresa Consiliului Județean Buzău, de liberalul Florin Roman, reproșându-i că „în plină pandemie de coronavirus”, PNL dezinformează populația, în loc să gestioneze „această situație critică”.

 

În plină pandemie de coronavirus, în contextul în care aproape 5.000 de români au fost depistați infectați cu COVID-19 și 211 dintre ei au murit, peste 25.500 se află în carantină, iar alți aproape 90.000 sunt izolați la domiciu, când personalul medical face eforturi uriașe, iar majoritatea românilor încearcă să facă față temutului virus, politicienii își găsesc timp să se certe ca la ușa cortului și-și reproșează unii, altora, că nu se implică suficient în lupta împotriva pandemiei.

Astăzi, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a reacționat la un comunicat al liberalului Florin Roman, reproșându-i că „în plină pandemie de coronavirus”, la fel ca și alți lideri PNL „se ocupă de dezinformare în loc să gestioneze această situație critică pentru țara noastră!” „Nu mai dezinformați populația, domnule Roman! Dați-le «arme» cadrelor medicale pentru a face față acestei lupte și a salva românii! Noi îi vom proteja în continuare pentru că noua ne pasă de EI, nu de luptele politice!” – i-a replicat Neagu, lui Roman.

Replici dure, pe aceceași temă, i-a adresat liberalului și liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, care i-a reproșat că „minte cu nerușinare”, încercând să acopere faptul că „Guvernul Orban nu cumpără echipamente de protecție” și din această cauză „mor oameni”.

 

Președintele CJ Buzău a venit în completare cu precizări „pentru o informare corectă a tuturor”:

„În urmă cu 3 săptămâni, mi-am exprimat disponibilitatea de a achiziționa un aparat de testare PCR din fondurile Consiliului Județean Buzău. În urma discuțiilor purtate cu reprezentanții Ministerului Sănătății am fost informați că Ministerul Sănătății va aloca suma de 300.000 lei Direcției de Sănătate Publică Buzău pentru achiziția unui aparat de testare PCR. S-au făcut demersurile de către Direcția de Sănătate Publică Buzău pentru ca acest aparat să poată fi folosit cât mai repede de către buzoieni, au fost realizate deja circuitele și componentele au început să ajungă.

Obiectivul nostru principal a fost și este protejarea populației și pentru a-l atinge ne-am dorit o colaborare, indiferent de culoarea politică. Dar se pare că suntem singurii care au această prioritate! În loc de a intra într-o luptă politică și a lua decizii doar pentru a ieși în față, am hotărât că este urgentă testarea cadrelor medicale din Spitalul Județean de Urgență Buzău. Nu ne puteam permite să așteptăm ca aparatul PCR să ajungă la Buzău! Astfel, Consiliul Județean Buzău a comandat un număr de 4000 de teste rapide. Având în vedere opiniile diferite existente la nivelul Ministerului Sănătății, Direcția de Sănătate Publică Buzău, aflată în subordinea Ministerului Sănătății, a comunicat Spitalului Județean de Urgență că nu este de acord cu folosirea acestor teste.

Prin urmare, numărul testelor rapide destinate testării cadrelor medicale a fost redus la 1000. Medicii, în loc să fie sprijiniți de Ministerul Sănătății și de Guvernul României, au fost nevoiți să facă o declarație pe propria răspundere pentru a putea folosi testele rapide achiziționate de către Consiliul Județean Buzău!”, menționează Neagu.

 

Mai mult, președintele CJ Buzău arată că „de la începutul pandemiei, Consiliul Județean Buzău a alocat 2.000.000 lei pentru a limita răspândirea acestui virus! Banii au fost folosiți pentru a achiziționa materiale de protecție (măști, mănuși, combinezoane, cizme și ochelari de protecție) pentru cei care se află în prima linie în această luptă, dar și pentru a suplimenta aparatura medicală atât de necesară în această perioadă (videolaringoscoape, aparate de dezinfecție și aparat de purificare a aerului pentru Unitatea de Primiri Urgențe, aparat de nebulizare mobil pentru dezinfecția saloanelor) și materiale sanitare.

În ședința Consiliului Județean Buzău, care va avea loc săptămâna viitoare, vom aloca încă 2.000.000 lei comunităților locale din județul Buzău. Pentru că noi suntem alături și de ei în această luptă! Consiliul Județean Buzău nu a primit niciun sprijin financiar de la Guvernul României pentru a gestiona această criză a sănătății publice!

În prezent, în Județul Buzău lucrurile se află sub control, iar acest fapt se datorează tuturor eforturilor noastre, ale autorităților locale de a proteja atât personalul medical, cât și populația. Vreau să felicit Spitalul Județean de Urgență Buzău, Direcția de Sănătate Publică Buzău, Serviciul de Ambulanță, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul Județean de Poliție și toate autoritățile locale, care au luat măsurile preventive corecte, astfel încât astăzi, 08 aprilie 2020, la nivelul județului Buzău să avem 13 persoane confirmate pozitiv cu COVID-19, iar dintre acestea 8 s-au vindecat. PRIORITATEA NOASTRĂ RĂMÂNE PROTEJAREA BUZOIENILOR ÎN LUPTA CU ACEST VIRUS!”, subliniază președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

 

Florin Roman

Liberalul Florin Roman a lansat, anterior, într-un comunicat, acuzații la adresa liderilor PSD în general și al celor din Buzău în special, după care a primit un tir de replici dure și din partea lui Marcel Ciolacu, liderul PSD Buzău, care l-a acuzat că este „un mare mincinos”.

Nu sunt în stare să rezolve problemele în județele roșii, dar vin și spun că au soluții la nivel național. În majoritatea județelor conduse de baronii roșii ai PSD, consiliile județene sau primăriile municipii reședință de județ nu au alocat fonduri destinate achiziționării de aparate de testare PCR. La Buzău, în fieful președintelui PSD, Marcel Ciolacu, CJ și primaria nu au alocat fonduri pentru achiziționarea unui aparat de testare. Situația se repeta în Teleorman, Vrancea, Neamț, Gorj sau Olt, unde consiliile județene conduse pe pesediști nu au asigurat suport financiar pentru aparate de testare. În toate aceste județe roșii numărul îmbolnăvirilor este mic, întrucât nu se fac teste. Exact ce, în mod ipocrit, liderii PSD reproșează guvernului liberal. Practic, baronii roșii și-au abandonat cetățenii județelor pe care le conduc. Mâna de ajutor a venit în fiefurile PSD, din partea guvernului liberal, care a finanțat prin Ministerul Sănătății achiziția de PCR-uri. Întrebarea legitima care se pune este cum sa credem o iotă din “soluțiile” liderilor naționali ai PSD, când ei nu sunt în stare să rezolve problema din curtea lor? O altă întrebare legitima este de ce baronii roșii ai PSD nu au alocat bani pentru achiziția de PCR-uri, de ce nu fac teste în județe, adică exact ce trâmbițează ei seara de seara la tv?”, se arată în comunicatul remis de Florin Roman.

 

Marcel Ciolacu

Ciolacu susține că în zonele conduse de ani de zile de PNL au apărut focarele de infecție, în timp ce în cele administrate de PSD s-au alocat bani și au fost cumpărate aparate de testare PCR.În Suceava, Timiș, Arad, Brașov sau Deva, conduse de ani de zile de PNL, sunt focare de infecție necontrolate unde mor oameni și tu dai vina tot pe PSD?! Nu ți-e rușine?! Mor oameni, neisprăvitule, pentru că PNL este incompetent și nu face nimic! Uită-te în Maramureș, Bistrița, Galați, București, Iași, Buzău, Sălaj, Vâlcea, Dolj, Neamț sau multe alte județe să vezi ce au făcut primarii noștri și președinții de CJ! Au alocat de urgență bani și au cumpărat aparate de testare PCR, dar și teste și echipamente de protecție. Au dezinfectat localitățile și au luat măsuri reale în sprijinul populației. Totul, fără niciun sprijin de la Guvernul de incompetenți! Voi doar le-ați pus bețe-n roate, pentru că atât puteți! În schimb, sunteți primii la făcut afaceri cu hotelurile voastre unde îi duceți pe oamenii în carantină! Fiți siguri că pentru toate furturile de acum veți răspunde!” i-a replicat Ciolacu, lui Roman.

Liberalul nu s-a lăsat mai prejos și i-a cerut să lase „minciuna și ipocrizia de o parte” și să iasă din „carantina” din București și să meargă „acasă, la Buzău, acolo unde cetățenii au nevoie de fapte, nu de povești!”.

Ciolacu însă i-a răspuns și mai dur: „Uită-te, neisprăvitule, la cei de la PSD! Nu s-au testat, pe șest, ca baronul tău Flutur! Au muncit zi și noapte pentru sănătatea oamenilor. De aia nu sunt focare în județele lor! Tu minți ca un nerușinat ca să acoperi faptul că Guvernul Orban NU testează. Minți ca un nerușinat ca să acoperi că nu cumpărați aparate de testat. Minți ca un nerușinat ca să acoperi faptul că Guvernul Orban nu cumpără echipamente de protecție. Minți ca un nerușinat ca să acoperi raportările false! Opriți-vă, neisprăviților! Lăsați politica și faceți odată ceva pentru oameni! Testați-i și reporniți economia!” – a mai spus liderul social-democrat.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*