Trei spitale militare redeschid secțiile pentru tratarea pacienților cu COVID

3 august 2022 | 0 comentarii |

Spitalele militare din Timișoara și Cluj tratează pacienți COVID încă din iulie, iar cel de la Sibiu va pune la dipoziția pacienților infectați 5 paturi, începând de joi, 4 august.

 

În ultimele 24 de ore, 9.106 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate la nivel național, cu 2.590 mai puţine faţă de ziua anterioară, iar în spitalele de profil sunt internate, pe secții, 3.995 de pacienți infectați (cu 37 mai puțin decât marți) dintre care 552 sunt copii și la ATI sunt trataţi 284 de pacienţi COVID (cu 7 mai mulţi faţă de ziua anterioară), între care 5 copii. „Ieri am avut peste 11.000 de cazuri, dar, comparativ cu săptămâna precedentă, în aceeaşi zi de marţi, au fost cu câteva sute de cazuri mai puţin. Astăzi avem puţin peste 9.000 de cazuri, din nou cu câteva sute de cazuri mai puţin decât miercurea precedentă. La începutul săptămânii viitoare, probabil, vom putea să discutăm despre stabilizarea creşterii numărului de cazuri în acest al şaselea val pandemic”, a precizat ministrul Alexandru Rafila, la începutul şedinţei de Guvern.

Subliniind că trebuie continuată dezvoltarea asistenţei medicale ambulatorii şi asigurarea antiviralelor pentru pacienţii infectați, atât în ambulatoriu cât şi în spital, ministrul Sănătății a precizat că se refac stocurile de antivirale şi „avem grijă să monitorizăm strict capacitatea de spitalizare, inclusiv în secţiile de terapie, care în momentul de faţă este de circa 17% la nivelul spitalizării COVID şi 15% la nivelul paturilor de terapie intensivă din totalul de paturi disponibile pentru pacienţii infectaţi COVID”, ministrul a reamintit că măsurile de precauţie individuală, utilizarea măştii în interior şi în mijloacele de transport în comun, evitarea aglomeraţiei atunci când se poate rămân valabile pentru controlul pandemiei în România.

 

Ținând cont de incidența destul de mare la nivel național, în special în anumite zone din țară, Ministerul Apărării a dispus, la solicitarea DSP Sibiu, ca Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” să redeschidă joi, 4 august, sectorul pentru tratarea pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2, cu cinci paturi, anunță MApN.

Alte două spitale militare, respectiv Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca și Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” din Timișoara au redeschis încă din 23 iulie, respectiv 22 iulie, sectoarele COVID. La Cluj, toate cele cinci paturi disponibile sunt ocupate în prezent, iar la Timișoara, în Sistemul Modular Medical de Izolare și Tratament (SMMIT), numărul de pacienți internați a crescut progresiv, la 19.

Având în vedere creșterea numărului de infectări cu virusul SARS-CoV-2 la nivel național, Direcția medicală a MApN a dispus unităților sanitare din subordine verificarea capabilităților de suport COVID-19, pentru a permite reoperaționalizarea promptă a acestora, în termen de maximum 72 ore de la solicitare și obținerea autorizațiilor necesare pentru sprijinirea eforturilor autorităților locale și centrale de limitare a răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2. În plan intern, Direcția medicală a MApN a dispus luarea tuturor măsurilor necesare pentru limitarea numărului de infectări la toate structurile din cadrul Ministerului Apărării Naționale”, menționează MApN.

 


Adaugati un comentariu


 

*