Spitalele militare din Sibiu și Galați își extind capacitățile de preluare a pacienților COVID

13 noiembrie 2020 | 0 comentarii |

Spitalul Militar de Urgență Sibiu își mărește, de astăzi, capacitatea de testare și își suplimentează numărul de paturi ATI-COVID, iar Spitalul Militar din Galați devine unitate suport COVID-19, începând de duminică.

 

Medici SMU Sibiu (sursă MApN)

În contextul evoluției pandemice actuale, a creșterii numărului de pacienți infectați cu SARS-CoV-2 și a numărului din ce în ce mai mare de pacienți garv afectați de noul coronavirus, care au nevoie de Terpie Intensivă, la ordinul ministrului Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, Direcția Medicală a MApN a dispus noi măsuri pentru suplimentarea forțelor și mijloacelor puse la dispoziția sistemului medical național, anunță Biroul de Presă a MapN, printr-un comunicat remis presei.

În urma noilor ordine și în contextul în care Sibiul este judeţul cu cea mai mare rată de infectare din România, de peste 7 la mia de locuitori și este la un pas de a intra în carantină, Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu își va extinde capacitățile de tratare a pacienților pozitivi la infecția cu SARS-CoV-2, începând de astăzi, 13 noiembrie.

Spitalul militar sibian va extinde, de asemenea, capacitatea ATI-COVID-19 cu până la cinci paturi, care se vor adăuga celor cinci existente deja, în urma preluării, în seara zilei de 12 noiembrie, a cinci ventilatoare suplimentare de la Departamentul pentru Situații de Urgență, precizează MapN.

Totodată, capacitatea de tratament a pacienților cu forme medii și severe de boală, va fi extinsă, tot din aceeași zi, de la 6 la 15 paturi, se menționează în comunicat.

În județul Sibiu erau până acum 371 de locuri pentru pacienții COVID-19, dintre care doar 19 ATI pentru adulți și 6 ATI pentru copii. Acestora li se adaugă cele 5 paturi ATI și 6 pentru pacienții cu forme medii de infecție de la Spitalul Militar.

 

O situație critică se înregistrează în ultimele zile și la Galați, unde din cauza numărului mare de pacienți infectați cu noul virus, în stare gravă, paturile ATI au fost unite ca să încapă mai mulți pacienți, s-a decis ca Spitalul Militar de Urgență „Dr. Aristide  Serfioti” să devină spital suport COVID-19. Astfel, unitatea medicală a început, în seara zilei de 12 noiembrie, pregătirile pentru a deveni unitate medicală de suport COVID-19, cu o capacitate totală de 25 de paturi. Pentru tratarea cazurilor medii și severe sunt pregătite 20 de paturi, dintre care 10 asigură suport de oxigen noninvaziv. Pentru tratarea pacienților cu forme critice de boală au fost alocate cinci paturi ATI (dintre care trei asigură suport ventilator invaziv și două, noninvaziv).

Începând de duminică, 15 noiembrie, unitatea spitalicească militară din Galați va prelua pacienți confirmați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

Conducerea MApN subliniază că „membrii echipei manageriale a spitalului militar din Galați au o vastă expertiză în organizarea și operaționalizarea unui spital suport COVID-19, directorul medical împuternicit al unității medicale, locotenentul-colonel medic Constantin Vlase, fiind cel care a asigurat managementul militar al Spitalului Județean de Urgență din Deva în perioada stării de urgență”.

 

MApN menționează că, în continuare, spitalele militare  din Iași și Cluj-Napoca preiau bolnavi de COVID 19, venind astfel în sprijinul populației din zonele respective, puternic afectate.

De asemenea, la spitalul de campanie ROL 2, de la Otopeni, toate corturile au fost înlocuite cu containere, lucrări similare fiind desfășurate în prezent la SMMIT Timișoara și SMMIT Constanța.

Totodată, Institutul Medico-Militar (IMM) sprijină Direcțiile de Sănătate Publică ale Municipiului București și județului Mureș pe două linii de efort – studenți din anii 2 și 3 își desfășoară în mod voluntar activitatea în cadrul call-center-urilor operaționalizate de cele două DSP-uri, pentru desfășurarea anchetelor epidemiologice, iar 62 de studenți din anii 4, 5 și 6 de la IMM București și 17 de la IMM Târgu Mureș s-au oferit voluntari pentru a-și desfășura activitatea în spitalele militare din țară, în facilitățile de tratare sau suport COVID-19 sau în cele ATI.

 


Adaugati un comentariu


 

*