Ultimele zile de înscriere la conferinţa naţională „Bune practici pentru o bătrâneţe frumoasă”

28 septembrie 2021 | 0 comentarii |

Evenimentul, ajuns la a cincea ediție, va avea loc joi, 30 septembrie, ca un preambul la Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice.

 

Prima zi din luna octombrie este dedicată omagierii persoanelor vârstnice, fiind data la care se marchează ziua internațională dedicată bunicilor și străbunicilor. În România, evenimentul va fi marcat în avans, prin cel mai important eveniment din țară destinat senectuții, care își va desfășura anul acesta cea de-a cincea ediție. Este vorba de conferinţa naţională „Bune practici pentru o bătrâneţe frumoasă” organizată de Fundația Regală Margareta a României în colaborare cu Enayati Medical City, care va avea loc joi, 30 septembrie.

Conferința se adresează specialiștilor din ONG-uri, instituții publice, servicii private, medici, companii cu produse și servicii dedicate vârstnicilor, responsabililor CSR și prezintă soluții practice inovative și eficiente de creștere a calității vieții seniorilor, care și-au dovedit impactul și pe care aceștia pot să le implementeze în comunitățile lor, iar SănătateaBuzoiană.ro este și anul acesta partener media al evenimentului.

Evenimentul va fi găzduit de Enayati Medical City, însă va putea fi urmărit și live pe canalul de YouTube al fundației, precum și pe pagina de Facebook.

 

Au mai rămas, așadar, doar două zile până la conferință, iar organizatorii fac un apel la cei care doresc să participe, să se grăbească și să se înscrie pe pagina oficială a evenimentului.

În cele patru ediţii desfăşurate până acum, specialişti din domeniul vârtei a treia au diseminat cele mai noi informaţii privind viaţa seniorilor, precum şi soluţii inovative şi eficiente de îmbunătăţire a acesteia, iar ediția din acest an se va încadra în aceleași tipare.

Temele incluse pe agenda conferinței din acest an includ statistici actuale şi tendinţe, informaţii despre serviciile de asistenţă destinate seniorilor, standardele legale şi cele dezirabile în centrele rezidenţiale, includerea seniorilor în lumea digitală, oportunităţi de participare socială şi de implicare în comunitate a persoanelor de vârsta a III-a.

Printre invitați se numără și ministrul Muncii, Raluca Turcan, care va vorbi despre strategia naţională pentru vârstnici. Alături de aceasta, pe lista invitaților se mai află numeroși speakeri din țară și străinătate, experţi din instituţii publice, servicii private dedicate vârstnicilor, geriatrie, organizaţii non-guvernamentale și responsabilitate socială.

 

Ovidiu Lipan Tandarica

Surpriza acestei ediții o constituie prezenţa renumitului artist Ovidiu Lipan Ţăndărică, fostul baterist al trupei Phoenix, considerat de organizatori un exemplu de senior de succes. Acesta le va vorbi participanților „despre cum poţi să te menţii permanent tânăr” şi va susține un minirecital la pian, dezvăluindu-și un talent mai puțin cunoscut publicului.

În cadrul evenimentului, fiecare panel va fi urmat de o tombolă în urma căreia câştigătorii vor primi premii din partea editurii Litera, TZMO România, Apiland şi CosmoPharm.

La începutul acestui an, în evidențele oficiale privind populația României figurau peste 3,8 milioane de persoane vârstnice, iar statisticile arată că fenomenul de îmbătrânire a populaţiei este în continuă creştere. La începutul acestui an, îmbătrânirea demografică ajunsese la 123,9 persoane vârstnice la 100 persoane tinere.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*