UMF Cluj a organizat a XII-a ediție a simulării examenului de admitere

Evenimentul s-a desfășurat și în acest an on-line, din cauza pandemiei, iar acest model de organizare va fi aplicat și la edițiile următoare.

 

Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu din Cluj-Napoca a venit şi în acest an în întâmpinarea tinerilor care doresc să studieze Medicina, Medicina Dentară sau Farmacia şi a organizat în week-end cea de-a XII-a ediţie a examenului de simulare a admiterii. Din cauza condițiilor generate de pandemie, simularea s-a desfășurat și anul acesta on-line pe o platformă dedicată, astfel că viitorii absolvenți de liceu interesași să susțină simularea nu au mai fost nevoiți să se deplaseze până la Cluj în acest sens. De altfel universitatea clujeană a dobândit deja experiență în organizarea sesiunilor de simulare a admiterii în sistem on-line, principalul beneficiu fiind scutirea candidaților de unele cheltuieli necesare deplasări și cazării la Cluj, astfel că și viitoarele ediții vor fi organizate, cel mai probabil, tot în acest sistem.

 

La examenul de simulare a concursului de admitere au participat 1.400 de candidaţi, care au avut astfel şansa să se familiarizeze cu condiţiile de concurs, dar şi să-şi testeze cunoştinţele necesare promovării examenului de admitere propriu-zis, care va avea loc în luna iulie.

În același timp, liceenii care au dorit să îşi verifice sau să îşi consolideze cunoştinţele au avut ocazia să participe, în lunile martie şi aprilie, la cursuri de pregătire on-line, puse la dispoziţia lor pe aceeaşi platformă, fiecare candidat beneficiind de un cont individual care i-a asigurat accesul pe platformă.

 

Cursurile au fost înregistrate în prealabil, însă s-a asigurat o permanentă comunicare cu elevii, interacţiunea cu cadrele didactice realizându-se prin modulul de forum al platformei. Cursurile de pregătire au rămas la dispoziţia celor înscrişi, putând fi accesate în orice moment, până la data examenului.

Cu ocazia noii ediții a simulării examenului de admitere, rectorul universității, prof.dr. Anca Buzoianu, a declarat că „examenul de admitere în universitatea noastră reprezintă o probă complexă de testare a cunoştinţelor candidaţilor. An de an, exigenţa creşte, acest concurs fiind necesar pentru selectarea celor mai potriviţi candidaţi pentru viitorul sistemului naţional de sănătate. Ne bucură interesul constant al tinerilor pentru profesiile de medic şi farmacist”.

Anul acesta, examenul de admitere la UMF Cluj se va desfășura în sistem clasic, în zilele de 24 şi 25 iulie, iar candidaţii se vor putea înscrie on-line, în perioada 12-18 iulie.


Adaugati un comentariu


 

*