Un angajat al Electrica Buzău și-a pierdut viața în timp ce lucra pe un stâlp

27 iunie 2019 | 0 comentarii |

Fără echipament de protecție adecvat și cu curentul neîntrerupt, bărbatul a fost electrocutat când încerca să rezolve o avarie produsă de furtună. 

 

Un angajat al Electrica Muntenia Nord, în vârstă de 44 de ani, și-a pierdut viața miercuri după-amiază, în timp ce încerca să remedieze o defecțiune la energia electrică produsă în urma furtunii, pe raza localității Izvoranu – comuna Tisău. Oamenii din zonă sesizaseră o avarie la rețeaua electrică, în urma furtunii care a lăsat în beznă peste 2000 de buzoieni, din mai multe localități ale județului.

O clipă de neatenție, dar și faptul că electricianul a început să lucreze pe stâlp înainte ca alimentarea cu energie electrică să fie întreruptă și fără a purta mănuși de protecție, i-au fost fatale. A atins un fir, s-a electrocutat și a decedat, pe loc.

Numai norocul a făcut ca un coleg al lui care se afla pe aceeași scară de intervenție, să scape cu viață.

A fost chemată imediat ambulanța, dar medicii nu l-au mai putut ajuta pe bărbatul electrocutat, iar medicii legiști urmează să stabilescă, în urma necropsiei, cauza exactă a morții.

 

La fața locului au ajuns în scurt timp și reprezentanți ai Poliției și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Buzău care au demarat o anchetă, accidentul producându-se în timpul serviciului.

Angajatul Electrica nu purta echipament de protecție corespunzător, iar asta l-a costat viața. Nu avea mănuși de protecție și, mai mult, nu era întreruptă nici alimentarea cu energie electrică în momentul în care s-a urcat pe stâlp, împreună cu un coleg. Ancheta va stabili împrejurările în care a avut loc tragedia, iar angajatorul va răspunde în fața legii pentru nerespectarea normelor de sănătate și securitate în muncă de către angajați. Din păcate, în ultimul timp, tot mai multe accidente de muncă se înregistrează din această cauză și se pierd vieți omenești, deși toată lumea știe cât de important este să se respecte aceste reguli”, a precizat Cecilia Manolescu, inspector-șef ITM Buzău.

Bărbatul decedat avea 44 de ani şi era din comuna buzoiană Merei, era căsătorit şi avea doi copii minori.

Accidentul din județul Buzău nu este, din păcate, singular. Un alt angajat Electrica, în vârstă de 57 de ani, a murit, luni, în timp ce efectua o intervenţie pe un stâlp, în localitatea Bărăganu din Brăila. 

 


Adaugati un comentariu


 

*