Un medic chirurg si doua farmaciste se alatura echipei Spitalului Judetean Buzau

23 mai 2017 | 0 comentarii |

Medicul Vitalie Morosan si farmacistele Claudia Chiricioiu si Nicoleta Prisada vor ocupa posturile scoase la concurs pentru Sectia Chirurgie a SJU si pentru farmacia spitalului si cea a SML.

 

operatie-chirurgieIn cursul zilei de astazi a fost anuntat rezultatul concursului pentru ocuparea postului de medic primar chirug in cadrul Sectiei Chirurgie Generala a Spitalului Judetean de Urgenta Buzau. Examenul a avut loc in data de 19 mai, la sediul unitatii medicale. Rezultat era unul previzibil, avand in vedere ca pentru acest post scos la concurs s-a inscris un singur candidat, iar medicul a mai lucrat in unitatea medicala buzoiana, cu ani in urma. Astfel, medicul primar Vitalie Morosan a promovat fara probleme examenul sustinut zilele trecute, obtinand un punctaj final foarte bun, de 230,09 puncte, astfel ca in cateva zile va deveni cel mai nou membru al echipei medicale din cadrul spitalului buzoian.

Originar din Republica Moldova, chirurgul Vitalie Morosan nu este la prima experienta legata de spitalul din Buzau, pentru ca in urma cu cativa ani a mai profesat aici, o perioada. S-a transferat apoi la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, unde a fost chiar sef de sectie, dar si-a dorit sa revina la Buzau, unde se pare ca s-a simtit mai bine integrat, asa ca este asteptat sa se prezinte la post in termen de 15 zile incepand de astazi, data la care a fost validat concursul.

 

Claudia Chiricioiu si Nicoleta Prisada

Claudia Chiricioiu si Nicoleta Prisada

Tot in cursul zilei de astazi a avut loc si ultima proba a examenului sustinut de candidatii pentru posturile de farmacist primar, unul pentru farmacia spitalului si unul pentru cea a Serviciului de Medicina Legala.

Candidatii au intrat ieri in focul examenelor, cand au sustinut proba scrisa, la care unul dintre aspirantii inscrisi initial pentru farmacia SML nu s-a mai prezentat. In urma examenului scris, Claudia Chiricioiu (candidata pentru farmacia spitalului) si Nicoleta Prisada (care a concurat cu alte trei colege pentru farmacia SML) au fost singurele care au obtinut punctaj de promovare, astfel ca astazi au fost singurele examinate la proba practica/interviu. Asa cum era de asteptat, au promovat cu bine si cea de-a doua proba a examenului, asa ca in cel mult 15 zile vor fi angajate la spital.

 

farmacist - medicamentePresedinte al Comisiei de examinare pentru farmacisti a fost prof. univ. dr. farm. Simona Negres, sefa Catedrei de Farmacologie de la UMF Carol Davila, recunoscuta in lumea farmacistilor ca unul dintre cei mai bine pregatiti dar si mai exigenti profesori, astfel ca celor cinci candidate nu le-a fost deloc usor sa obtina punctaje de promovare. Asa cum a declarat Claudiu Damian, managerul SJU Buzau, pentru SanatateaBuzoiana.ro, „acesta este un aspect pozitiv, pentru ca marirea salariilor profesionistilor din sistemul public ne ajuta sa atragem oameni foarte buni, foarte bine pregatiti, la concurenta cu sistemul privat, astfel incat avem certitudinea ca si calitatea serviciilor medicale va creste”.

Peste o saptamana, mai exact marti, 30 mai, este programat si ultimul concurs din aceasta sesiune de angajari, vizand un post de medic primar obstetrica ginecologie in cadrul Sctiei OG 1 a Spitalului Judetean. Pentru acest post vor concura trei candidati, respectiv medicii Liviu Ojog si Mihail Popescu (de la Spitalul Municipal Rm. Sarat) si Cristina Gabriela Parjolea (care vine din sistemul privat, dar face garzi in sectia unde vrea sa vina cu norma intreaga).

 


Adaugati un comentariu


 

*