Un singur focar de coronavirus în județul Buzău

28 ianuarie 2021 | 0 comentarii |

Acesta este activ la nivelul Spitalului Săpoca, unde au fost testate pozitiv cu noul coronavirus 12 persoane, șase din rândul personalului medical, iar alte șase din rândul pacienților.

 

Evoluția epidemiologică a infecțiilor cu SARS-CoV-2 în județul Buzău tinde să scadă, iar la nivelul județului mai este activ un singur focar de infecție, care evoluează la nivelul Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca, unde sunt 12 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Jumătate dintre persoanele infectate sunt pacienți ai unității medicale, iar cealaltă jumătate provine din rândul personalului medical.

Astăzi, la nivelul județului au fost raportate 18 cazuri noi fiind confirmate cu COVID -19, în cazul unor pacienți cu vârste cuprinse între unul și 80 de ani. Din păcate a fost declarat și un deces, al unui pacient în vârstă de 66 de ani, din Berca, aflat în evidența medicilor cu mai multe afecțiuni cronice, care fusese confirmat cu SARS-CoV-2 pe 18 ianuarie.

La nivelul județului Buzău se mai află în scenariul galben localtățile Bisoca, Brăești, Cilibia, Unguriu și Valea Salciei, cea mai mare rată de infecție, de 2,11 la mie, înregistrându-se la Cilibia.

Județul Buzău a ajuns astăzi la 8.924 de persoane confirmate cu noul coronavirus de la debutul pandemiei, dintre care 8.413 s-au vindecat și 248 au decedat. În carantină la domiciliu se mai află 968 de buzoieni, iar 169 sunt în izolare la domiciliu.

 

Raportările din ultimele 24 de ore indică o incidență de 0,53 la mia de locuitori și nicio localitate nu se mai află în scenariul roșu.

De astăzi a intrat în scenariul verde și municipiul Buzău, care după 55 de zile în care a fost supus restricțiilor sanitare stabilite pentru scenariul roșu, din 27 decembrie a fost în sub incidența scenariului galben, iar în ultimele 14 zile a avut o incidență sub 1,3 la mie, ajungând în ultimele zile la 0,75 de cazuri de infecții cu coronavirus la o mie de locuitori.

În noul context, măsurile sanitare impuse de pandemie vor fi mai blânde. Barurile, restaurantele, cafenelele, pensiunile, sălile de jocuri de noroc, cinematograful din municipiul reședință de județ și Teatrul „George Ciprian” vor putea funcționa la jumătate din capacitate, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Vor putea fi organizate și spectacole sau alte evenimente publice în aer liber, cu maxim de 300 participanți și cu condiția respectării distanței de siguranță între aceștia. Purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, precum și restricțiile de circulație după ora 23.00 rămân valabile în continuare.

 


Adaugati un comentariu


 

*