Un nou centru de vaccinare în Buzău, pe bulevardul Nicolae Bălcescu

28 ianuarie 2021 | 0 comentarii |

Coordonatorul campaniei de vaccinare la nivel local, subprefectul Adina Moiseanu, a anunțat azi că buzoienii se vor putea programa aici începând cu data de 8 februarie.

 

Numărul de puncte de vaccinare comunitară la nivelul județului Buzău va ajunge la 10, după ce, în decurs de aproximativ o săptămână, urmează să se deschidă un nou centru cu trei fluxuri de vaccinare. Este vorba de centrul care va funcționa în fosta clădire care a aparținut Direcției de Sănătate Publică, în care a funcționat Inspecția Sanitară de Stat și care a servit mulți an drept sediu pentru filiala locală a Cruci Roșii. Clădirea este situată pe bulevardul Nicolae Bălcescu, vis-a-vis de fostul spital Brătianu, iar la acest moment se fac ultimele pregătiri în vederea începerii activității de vaccinare.

Anunțul a fost făcut de subprefectul Adina Moiseanu, în calitate e coordonator la nivel local al campaniei de vaccinare, după ce a verificat azi stadiul pregătirilor.

Aceasta a precizat că spațiul a fost astfel amenajat încât să corespundă condițiilor de avizare de către Direcția de Sănătate Publică, și mai rămâne să se stabilească echipele de personal medical ce vor efectua activitatea de vaccinare.

 

Adina Moiseanu nu a menționat un termen precis la care noul centru va deveni funcțional, însă a precizat că, începând cu data de 8 februarie, buzoienii care doresc să se vaccineze se pot programa și la noul centru de pe bulevardul Nicolae Bălcescu. Rămâne însă de văzut în ce măsură vor putea folosi platforma on-line si serviciul call-center pentur programare, în condițiile în care sloturile pentru trimestrul întâi au fost ocupate in totalitate la nivel național, iar comitetul național de coordonare a decis blocarea temporară a programărilor, până când vor exista date concrete despre numărul de doze care vor fi disponibile în trimestrul al doilea și calendarul livrărilor. Până atunci, toate locurile disponibile până la jumătatea lunii aprilie au fost ocupate.

 

Odată cu deschiderea noului centru de la Buzău va crește capacitatea de vaccinare ținând cont de faptul că acesta va dispune de trei fluxuri, la fel ca și centrul de la Liceul Sportiv, care este cel mai solicitat de la demararea etapei a doua de vaccinare.

În județ vor funcționa astfel șase centre de vaccinare, cu 10 fluxuri, după cum urmează: centrul de la Liceul Sportiv din Buzău, cu trei fluxuri, centrul de la Liceul Henri Coandă, cu un flux, centrele de la Vernești, Râmnicu Sărat și Vadu Pașii, toate cu un singur flux și centrul de pe bulevardul Bălcescu, care urmează să se deschidă în aproximativ o săptămână și care va dispune de trei fluxuri de vaccinare, diminuând astfel și presiunea asupra centrului de la Liceul Sportiv.


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*