Un spital din SUA a transplantat un rinichi unui pacient GREȘIT

14 iulie 2021 | 0 comentarii |

Spitalul din Cleveland admite că a transplantat un rinichi altui pacient decât cel căruia-i era destinat, iar în urma acestei erori, doi angajați au fost suspendați din activitate până la finalizarea anchetei. Numele angajaților spitalului și ale celor doi pacienți nu au fost făcute publice.

 

Într-un spital din Cleveland-SUA, a fost transplantat un rinichi unui pacient GREȘIT. De vreo două zile, o știre face înconjurul planetei, dar informațiile se rezumă la întâmplarea în sine și nu s-a făcut public niciun nume, cel puțin până la finalizarea anchetei demarate în acest caz. Este imposibil de imaginat că dacă asta s-ar fi întâmplat în România, presa n-ar fi stabilit deja vinovații și vinovăția, iar medicii responsabili nu ar fi fost „desființați”.

S-a întâmplat însă la „case mai mari”, iar presa din occident nu s-a arătat așa de scandalizată, așa că știrea se rezumă doar la semnalarea faptului și la informațiile transmise lapidar de spital, care a admis că pe 2 iulie, un rinichi a fost transplantat la un pacient greșit la începutul acestei luni, iar doi medici, al căror nume nu a fost făcut public, au fost suspendați administrativ, până la finalizarea anchetei. Spitalele Universitare din Cleveland au recunoscut eroarea gravă într-o declarație publicată, luni seara. Suntem consternați că s-a produs recent o eroare care a dus la un pacient care a primit un rinichi destinat altui pacient”, a spus strategul de relații publice al spitalului, care a menționat însă că, din fericire, primitorul era la rândul lui pe lista de așteptare pentru transplant și „rinichiul este compatibil, iar pacientul se recuperează, așa cum era de așteptat”. Din păcate, operația de transplant a celuilalt pacient a fost însă amânată, până la o dată incertă, potrivit cleveland.com.

 

Pentru ca un transplant să fie sigur și de succes, pacientul și donatorul trebuie să fie compatibili, iar asta se stabilește pe baza unor analize specifice, astfel încât, după intervenție, organul să nu fie respins și să provoace complicații grave.

Reprezentanții spitalului spun că au transmis „cele mai sincere scuze acestor pacienți și familiilor lor”, menționând căsituația este pe deplin incompatibilă cu angajamentul nostru de a ajuta pacienții să se întoarcă la sănătate și să trăiască viața la maximum”. Aceștia au adăugat că se va „revizui cu atenție această situație pentru a înțelege ce a dus la eroare și pentru a se asigura că un astfel de eveniment nu se va mai repeta niciodată” și a notificat Rețeaua Unită pentru Partajarea Organelor (UNOS), care gestionează sistemul național de transplant de organe. 

Conform datelor Rețelei de achiziții și transplanturi de organe din cadrul Departamentului de sănătate al SUA, spitalele universitare din Cleveland au efectuat 2.761 de transplanturi de rinichi din 1988 și până acum, din care 1.920 cu organe de la donatori decedați și 841 de la donatori în viață. Anul trecut au fost efectuate 194 dintre aceste intervenții, iar 95 s-au efectuat în acest an.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*