Un tânăr aflat la un pas de tragedie după o amigalită, salvat de medicii clujeni

31 martie 2023 | 0 comentarii |

Un caz mai puțin obișnuit, al unui pacient care, în urma unei amigdalite bacteriene a ajuns la spital cu insuficiență multiorgan și infecție gravă a întregului organism, a fost salvat după aproape trei luni de intervenții multidisciplinare, de medicii SCJU Cluj-Napoca.

 

Un pacient în vârstă de 37 de ani, din Oradea, care s-a prezentat la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj-Napoca, reclamând că suferea de amigdalită, s-a dovedit a fi un caz complex în care din cauza amigdalitei, infecția s-a extins și a cuprins întreg organismul, aducându-l pe tânăr în pragul unei tragedii.

Cazul său, mai puțin obișnuit, pe care medicii clujeni au reușit să-l gestioneze în mod fericit, a fost prezentat de pe pagina de facebook a SCJU Cluj-Napoca, unde se menționează că după aproape trei luni, „efortul celor implicați în gestionarea cazului a primit cea mai bună răsplată”, pe 31 martie, când Tudor a fost externat, complet vindecat.

Pentru Tudor, un pacient din Oradea în vârstă de 37 de ani, o simplă amigdalită bacteriană a condus la o insuficiență multiorgan (renală, circulatorie și hepatică). În plus, bolnavul a dezvoltat o infecție gravă la un picior, în șoc hemoragic și septic. În această stare a ajuns în Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului, în data de 10 ianuarie, de unde a fost transferat pe Secția de Terapie Intensivă pentru următoarele 8 săptămâni. A fost momentul în care echipele medicale multidisciplinare au intervenit pentru reabilitarea funcțiilor bolnavului și gestionarea în echipă a cazului complex”, relatează reprezentanții SCJU Cluj-Napoca.

 

Dr David Andras

Minunea” de la ATI a fost posibilă prin abordarea multidisciplinară a cazului, care a adus împreună, alături de medicul curant, asist. univ. dr. David Andraș, medici de chirurgie generală și plastică, medici ATI, de boli infecțioase, nefrologi, cardiologi și kinetoterapeuți, inclusiv specialiști din alte unități spitalicești din țară și străinătate  – Institutul Național de Boli Infecțioase  „Matei Balș”, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” și Spitalul Militar „Regina Astrid“ din Bruxelles.

În intervalul de timp care a trecut de la internare, Tudor a suferit un număr de 22 de intervenții chirurgicale, a trecut prin 250 de ore de filtrare a toxinelor din sânge și au fost folosite cantități foarte mari de sânge pentru transfuzii, plasmă și piele. Cheltuielile totale de spitalizare în acest caz se ridică la 531.840 lei”, menționează conducerea SCJU Cluj-Napoca.

Toate aceste eforturi au fost însă răsplătite prin faptul că Tudor a putut fi externat astăzi, 31 martie, „vindecat complet”, după cum subliniază cei implicați în gestionarea cazului.


Adaugati un comentariu


 

*