Prima Conferință Națională Interdisciplinară de Fizioterapie

1 aprilie 2023 | 0 comentarii |

Evenimentul științific, organizat de Colegiul Fizioterapeuților din România, va avea loc la București, în perioada 6-8 aprilie, în format hibrid, fizic și online.

 

Doar până pe data de 3 aprilie, la ora 18.00, specialiștii se mai pot înscrie online la prima ediție a Conferinței Naționale Interdisciplinare de Fizioterapie, organizată la București, în perioada 6-8 aprilie 2023, la Magic Place Events, care o are va invitat special pe Karen Cradock, din Irlanda, fizioterapeut specializat în recuperare cardiacă, cu experiență în domeniu de peste 20 de ani în „Therapy Lead on the National Heart Failure Clinical programme”.

Structura evenimentului se bazează pe abordarea multidisciplinarității care, după cum a sintetizat Jean Piaget, se stabilește atunci când „soluția unei probleme necesită informații din două sau mai multe surse”, anunță organizatorii care menționează că, în timp, sensul termenului de „multidisciplinaritate” s-a transformat în „interdisciplinaritate”, concept conform căruia „colaborarea între discipline sau între domenii eterogene poate conduce la interacțiuni reale, la reciprocitatea schimburilor, rezultatul fiind o îmbogățire reciprocă”, transmit organizatorii, care subliniază că „îmbunătățirea stării pacientului este rezultatul colaborării între profesioniști din domenii adiacente”.

 

Programul științific al Conferinței cuprinde 4 sesiuni și 10 workshopuri, la care au confirmat participarea 30 de lectori. Evenimentul are loc în format hibrid, fizic și online, dar la workshopuri este obligatorie prezența fizică.

Vor fi trei zile de intervenții și workshopuri importante, în care va exista posibilitatea de a învăța despre potențialul fizioterapiei în relația cu alte discipline, pentru a îmbunătăți răspunsurile la nevoile de sănătate ale pacienților noștri. Este prima etapă a unei călătorii extraordinare și vă invit să fiți alături de noi deoarece nu va fi doar un eveniment științific, ci și o oportunitate de a consolida colaborarea între colegi. Din acest motiv nu este un simplu eveniment științific, ci mult mai mult”, susțin organizatorii, care menționează că domeniul fizioterapiei este într-o continuă evoluție, caracterizată prin crearea și dezvoltarea unor tehnologii de ultimă oră puse în slujba persoanei cu diferite patologii, precum și prin progrese considerabile în înțelegerea mecanismelor biologice de la baza proceselor de recuperare funcţională.

 

Obiectivul principal al evenimentului este găsirea celor mai potrivite soluții pentru a-i reda pacientului posibilitatea de depăși sau limita dificultățile cu care se confruntă zilnic.

Va fi abordată fizioterapia la pacienții cu patologii cardiace, dar și efectele sistemului cardio-respirator asupra exercițiului fizic la pacienții care suferă de boli reumatismale, eficacitatea acestuia fiind acum pe deplin demonstrat de cei mai autorizați experți în boli reumatice și autoimmune, precum și de studii bazate pe dovezi. Vor fi prezentate și discutate, de asemenea, cele mai recente dovezi ale cercetării în neuroreabilitare plecând de la tulburări cognitive majore, până la abordarea persoanei cu AVC, aprofundând nevoile persoanei care suferă de sindroame vestibulare centrale. Și nu în ultimul rând vom vorbi despre recuperarea în patologia traumatică – raportul dintre medicul specialist și fizioterapeut și despre tema importantă a autonomiei persoanei”, mai spun organizatorii.

 

Între cei 30 de lectori care au confirmat participarea se numără șef lucr. dr. Ștefan Bușnatu, medic cardiolog; dr. Bogdan Almăjan-Guță, fizioterapeut principal; Sebastian Miron, fizioterapeut; Andreea Ștefan, medic rezident Cardiologie; Anca Dumitrescu, fizioterapeut principal; prof. univ. dr. Oana Cristina Arghir, medic primar pneumolog; prof. univ. dr. Ileana Ion; as. univ. drd. Ioan Anton Arghir; as. univ. drd. Cristiana Libu Calboreanu; as. univ. dr. Alina Croitoru – medic primar pneumologie; Alexandru Pahonțu -fizioterapeut principal; Ionuț Costinel Gîrbaci -fizioterapeut.

Workshopurile vor fi coordonate de dr. Bogdan Almăjan-Guță, fizioterapeut principal; dr. Corina Răileanu, medic primar Radiologie și Imagistică; as. univ. drd. Ilie Onu; Emanuel Coman și Simona Romașcanu – fizioterapeuți.

Conferința este creditată de CFZRO, pentru fizioterapeuți, cu 24 de credite de EMC, și de Colegiul Medicilor din România cu 18 puncte EMC.

 


Adaugati un comentariu


 

*