Un vaccin experimental da sperante pacientilor cu cancer de prostata

28 februarie 2015 | 0 comentarii |

Testele efectuate pe 30 de pacienti au aratat ca vaccinul poate prelungi semnificativ durata de viata a celor ce sufera de aceasta afectiune in stadiu avansat.

 

bolnavUn vaccin experimental, creat de compania daneza Bavarian Nordic, a prelungit semificativ durata de supravietuire a pacientilor cu cancer de prostata in stadiu avansat, potrivit rezultatelor unui studiu coordonat de U.S. National Cancer Institute. Studiul a fost realizat pe un esantion de 30 de pacienti cu cancer de prostata, care nu au inregistrat evolutii pozitive dupa tratamentele standard ce reduc in organism concentratia de testosteron, hormonul masculin care alimenteaza aceasta boala.

Pacientii au fost tratati cu vaccinul Prostvac, produs de Bavarian Nordic, alaturi de doze sporite de Yervoy, un medicament injectabil produs de Bristol-Myers Squibb, aprobat in tratamentele contra melanomului avansat, care funcţioneaza prin anihilarea franelor care tin sub control sistemul imunitar. In medie, pacientii care au luat ambele medicamente au supravieţuit 31,3 luni, in comparatie cu perioada de supravietuire clasica de 18,5 luni, calculata pe baza datelor extrase din dosarele medicale ale pacientilor tratati in trecut cu chimioterapie.

 

cercetare-laboratorDintre cei 15 pacienti care au primit dozele maximale de 10 miligrame de Yervoy in combinatie cu Prostvac, 20 la suta au ramas in viata timp de 80 de luni. Oamenii de stiinta se asteapta ca Yervoy si un grup emergent de medicamente imuno-oncologice, denumit inhibitori PD-1, creati de Bristol-Myers, Merck & Co. si alte companii farmaceutice, sa aiba cea mai mare eficacitate atunci cand sunt administrati impreuna. Inhibitorii PD-1 fac celulele canceroase mult mai vizibile pentru sistemul imunitar, indepartand camuflajul lor natural.

Date complete despre studiul clinic cu Prostvac vor fi prezentate saptamana viitoare, la o conferinta medicala ce va avea loc in orasul american Orlando. Vaccinul a fost conceput pentru a declansa o reactie a sistemului imunitar impotriva celulelor canceroase din prostata.

 


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*