Zentiva România a angajat temporar personal de la Ikea

În contextul pandemiei de Covid-19, compania farmaceutică a  fost nevoită să își crească producția pentru a satisface cererea mare de medicamente din această perioadă, având nevoie de personal suplimentar.

 

Filialele din România ale companiei farmaceutice Zentiva și ale liderului mondial în domeniul vânzărilor cu amănuntul de mobilă pentru casă, Ikea, au încheiat o colaborate în contextul generat de pandemia de Covid-19, prin intermediul căreia producătorul de medicamente a angajat temporar 18 persoane care lucrau în cadrul Ikea, care fuseseră trase „pe linie moartă” după ce compania a fost nevoită și-și restrângă activitatea în această perioadă.

Spre deosebire de Ikea, Zentiva România  s-a văzut asaltată de o cerere mult mai mare de medicamente, odată cu izbucnirea pandemiei, fiind nevoită să-și mărească producția. Pentru aceasta este însă nevoie și de personal suplimentar, iar rezolvarea acestei probleme a venit în urma parteneriatului încheiat cu cei de la Ikea România, care au fost nevoiți să își închidă toate magazinele și punctele de livrare, începând cu data de 20 martie.

Astfel, mulți dintre angajați au fost trimiși în șomaj tehnic, însă 18 dintre ei au posibilitatea de a lucra și în această perioadă pentru compania farmaceutică.

 

Violeta Neniţă, market manager al Ikea România a precizat că până la momentul în care lucrurile vor reveni la normal iar magazinele și punctele de desfacere se vor deschide, angajaților li s-a oferit posibilitatea de a se alătura, în mod voluntar, altor sectoare şi companii care produc şi distribuie diferite produse, esenţiale pentru combaterea crizei provocate de pandemia de coronavirus, iar cei 18 angajaţi constituie primul grup pentru care s-a reușit acest lucru.

Aceștia au fost angajați de Zentiva România pentru o perioadă de terminată, de trei luni, timp în care vor fi integraţi în operaţiunile fabricii de medicamente, pentru a acoperi producţia crescută generată de cererea pieţei.

Salutăm iniţiativa Ikea de a căuta opţiuni pentru angajaţii săi şi suntem bucuroşi să ajutăm în aceste momentele dificile. Noii colegi se vor alătura eforturilor curente şi misiunii noastre de a produce medicamente atât de necesare pacienţilor din toată ţara”, a declarat Margareta Tănase, director operaţiuni industriale, Zentiva România.

 

Aceasta a adăugat că un astfel de mod de colaborare poate fi aplicat în întreaga economie pentru a ajuta angajaţii din domenii care au activitate restrânsă în această perioadă, si, totodată, pentru a sprijinii companiile care trebuie să facă față unei ceri mai mari, pe fondul pandemiei.

Modelul aplicat de reprezentanțele din România ale celor două mari companii ar putea fi implementat și la nivelul filialelor din alte țări care luptă împotriva noului coronavirus.

Zentiva România este parte a crupului european Zentiva, unul dintre cei mai importanţi producători de medicamente generice din Europa. Grupul deţine unităţi de producţie la Bucureşti şi la Praga, iar fabrica din România funcţionează neîntrerupt din anul 1962, de la fondarea sa.

De cealaltă parte Ikea România este parte grupului INGKA, în cadrul organizaţiei din sud-estul Europei, care acoperă şi Croaţia, Slovenia şi Serbia, fiind liderul mondial în domeniul vânzărilor cu amănuntul de mobilă pentru casă, ce deţinea şi opera, la 31 august 2018, un număr de 367 de magazine în 30 de ţări.

 


Adaugati un comentariu


 

*