Ziua Națională, sărbătorită fără public, în Parcul Crâng

27 noiembrie 2020 | 0 comentarii |

Aici va avea loc o ceremonia restrânsă, la care vor participa reprezentanți autorităților, care vor fi supuși triajului epidemiologic și vor respecta regulile de protecție sanitară.

 

Cum era de așteptat, parada militară și tradiționalul ospăț popular oferit buzoienilor cu ocazia Zilei Naționale, nu vor mai avea loc anul acesta, din cauza restricțiilor impuse în contextul pandemiei. Fiind totuși vorba de un moment important autoritățile locale au decis să marcheze totuși evenimentul, în cadrul unei ceremonii restrânse, fără participarea publicului.

Pentru prima dată, festivitățile de 1 Decembrie vor avea loc numai în Parcul Crâng, doar cu participarea reprezentanților autorităților. Acestea vor debuta marți, la ora 12.00, cu întâmpinarea invitaților, primirea onorului și salutarea Drapelului de Luptă de către persoanele oficiale.

Va urma apoi intonarea imnului, urmată de dezvelirea Memorialului Eroilor Regimentului 48 Infanterie. Cu această ocazie va fi oficiat și un scurt ceremonial militar-religios, după care oficialitățile prezente vor rosti alocuțiuni. Festivitatea se va încheia cu o depunere de coroane la monumentul proaspăt dezvelit. Toate aceste evenimente se vor derula pe parcursul unei singure ore.

 

Leonard Dimian

Toți participanții la această activitate vor fi triați epidemiologic și se vor respecta măsurile de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS CoV-2, mai exact se va păstra o distanță de 2 metri, și se vor purta măști de protecție.

Stimați buzoieni, vă adresez rugămintea ca, de Ziua Națională a României, chiar dacă am renunțat la tradiționala manifestare, să găsiți aceeași bucurie în suflet ca și în anii precedenți, să arborăm tricolorul oriunde putem, la balcon, la fereastră, la mașină sau să-l purtăm la piept”, este mesajul adresat cu această ocazie de prefectul Leonard Dimian.

Și Consiliul Județean a redus considerabil bugetul alocat Zilei Naționale și Sărbătorilor de Iarnă, de la suma de 500.000 de lei, care a fost alocată în ultimi doi ani pentru aceste evenimente, ajungându-se anul acesta la 150.000 de lei. Suma va fi folosită pentru desfășurarea celei de-a 12-a ediții concursului de istorie „1 Decembrie –Ziua Națională a României” și pentru editarea unei ediții aniversare a revistei „Străjer în calea furtunilor”.


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*