Acord de cooperare în domeniul Sănătății, între România și Sultanatul Oman

5 noiembrie 2018 | 0 comentarii |

Parteneriatul a fost agreat de miniștrii de resort din cele două țări, în cadrul unei întâlniri bilaterale ca a avut loc în cadrul vizitei unei delegații conduse de premierul Viorica Dăncilă.

 

Delegatia Romăniei (sursă foto:gov.ro)

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, efectuează un nou turneu în țările din Orientul Mijlociu, unde o însoțește pe prim-ministrul Viorica Dăncilă, de această dată, statele vizate fiind Quatar și Oman.

Vizita delegației române în Sultanatul Oman a constitutit o premieră în relațiile dintre cele două țări, iar cu această ocazie, Sorina Pintea a avut o întrevedere cu omologul său arab, dr. Ahmed Mohammed Al-Saidi. În cadrul întâlnirii, ministrul român a venit cu propunerea încheierii unui viitor acord de cooperare în domeniul Sănătății între cele două state, iar propunere care a fost agreată și de omologul său arab, potrivit unui comunicat remis de Ministerul Sănătății. Acordul propus de partea română vizează cooperarea şi schimbul de experienţă în domeniul pregătirii profesionale a cadrelor medicale şi al aprovizionării cu medicamente. De asemenea, Ministerul Sănătății menționează că în colaborarea dintre cele două ţări va fi prevăzut şi schimbul de experienţă în unele discipline medicalem precum cardiologia şi diabetul.

 

Dr. Ahmed Mohammed Al-Saidi

Programul ministrului Sorina Pintea a mai inclus, în cursul zilei de azi, efectuarea a două vizite la  Royal Hospital Muscat şi un centru de medicină primară pentru sănătatea mamei şi copilului, ocazie cu care ministrului român i-au fost prezentate mai multe aspecte referitoare la sistemul medical din Sultanatul Oman.

La finalul întrevederii pe care a avut-o cu omologul său, ministrul Sănătății din România a declarat că „din dorinţa de a îmbunătăţi sistemul sanitar din România, consider că e extrem de utilă colaborarea cu ţări în care există sisteme performante. În viitor, colaborarea cu Sultanatul Oman în domeniul sănătăţii va aduce beneficii sistemului de sănătate din România”.

Reamintim că la jumătatea lunii trecute, un acord similar a fost semnat între România și Turcia, iar în baza acestuia, spitalul regional din Constanța urmează să fie construit printr-un parteneriat public-privat româno-turc.

 


Adaugati un comentariu


 

*