Avalanșă de proiecte înscrise la Gala Societății Civile din acest an

30 iunie 2022 | 0 comentarii |

110 proiecte, 15 programe și 21 campanii de comunicare pe teme sociale au intrat în cursa pentru Marele premiu care se va acorda în septembrie, odată cu aniversarea celor 20 de ani pe care Gala Societății Civile îi împlinește anul acesta. 

 

La cea de-a XX-a ediție a Galei Societății Civile au fost înscrise nu mai puțin de 146 inițiative civice, respectiv, 110 proiecte, 15 programe și 21 de campanii de comunicare implementate în perioada 2020-2021. Cele mai multe provin de la organizații din București – 90 proiecte, iar la distanță apreciabilă se află județele Dolj 9 proiecte, respectiv Cluj și Dâmbovița cu câte 5 proiecte, urmate de județul Ilfov 4 proiecte, Iași, Sibiu și Timiș cu câte 3 proiecte și Caraș-Severin și Suceava cu câte 2 proiecte. Județele Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Constanța, Ialomița, Satu Mare și Vrancea sunt reprezentate în competiție cu câte un proiect.

Dintre cele 146 proiecte, programe și campanii de comunicare depuse în competiția Gala Societății Civile 2022, 75 au avut acoperire națională23 locală9 județeană23 regională și 16 internațională.

Cele mai multe inițiative au fost înscrise în secțiunile: „Premiul Special pentru INOVAȚIE” 31 proiecte, „Educație, Învățământ, Cercetare” 28 proiecte, urmate de „Proiecte și campanii de Volutariat” 23 proiecte și „Campanii de comunicare pe teme sociale” 21 campanii, anunță organizatorii evenimentului.

 

Proiectele înscrise la cea de-a XX-a ediție a Galei Societății Civile vor fi evaluate de 55 de specialiști în implementarea și evaluarea proiectelor, cercetători, sociologi, jurnaliști, lideri și formatori de opinie ai societății civile și ai sectorului non-profit și reprezentanți ai sectorului privat.

Evaluarea proiectelor se va face în două etape:

• 21 iunie – 12 iulie 2022: evaluarea și notarea proiectelor din cadrul fiecărei secțiuni din categoriile competiției (A, B, C, D) și stabilirea ierarhiei și a câștigătorilor;

• 21 iulie – 4 august 2022: evaluarea și notarea proiectelor câștigătoare ale Premiului I de la secțiunile din cadrul Categoriilor A și B pentru stabilirea câștigătorului Marelui Premiu al Galei Societății Civile 2022, dar și stabilirea câștigătoriilor Premiilor pentru Impact Social, cu ajutorul unui juriu dedicat de Impact Social.

Anul trecut, în cursă au fost 24 de proiecte din domeniul Sănătății, iar unul dintre jurați a fost cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu, specializat în bolile respiratorii ale copiilor, președinte al secției de Pneumologie Pediatrică în cadrul Societății Române de Pneumologie și este membru al Senatului Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, iar proiectul său educațional „Spitalul Virtual pentru Copii” a obținut mai multe premii internaționale.

 

Premiile pentru Impact Social sunt dezvoltate alături de Ashoka România și vor fi acordate de un juriu special, format din 5 membri ai comunității Ashoka România. Aceștia vor evalua top 5 proiecte cel mai bine notate în urma primei etape de jurizare GSC, înscrise în categoria A, pe baza următoarelor criterii: relevanță, rezultate, durabilitate și nou introdusul criteriu – Nivelul de impact și potențialul de impact.

Cei 5 membri ai Juriului pentru Impact Social sunt: Ovidiu Ana – Director Executiv Fundația Orange | Diana Berceanu – Director de Programe Filantropie și Implicare Civică în cadrul Fundației Româno-Americane (RAF) | Denise Matu – Fundraising Coordinator la A.R.T. Fusion | Ana Murray – Director Ashoka România | Eugen Vaida – Director Executiv pentru România al The Prince’s Foundation și Ashoka Fellow.

 

Festivitatea de anunțare a premiilor va avea loc la finalul lunii septembrie, când ceremonia va încheia ediția a XX-a a competiției anuale și va celebra cei 20 de ani pe care Gala Societății Civile îi împlinește anul acesta.

Gala Societății Civile, un proiect „The Institute”, a premiat, în cele 19 ediții de până acum, peste 840 de inițiative care au adus schimbări pozitive majore în societate, proiecte generate de sectorul neguvernamental, care investesc în România și în viitorul său.

La ediția din 2021, Marele Premiu al Galei Societății Civile a fost acordat inițiativei Code for Romania TaskForce, un proiect al organizației Code4Romania, înscris în secțiunea „Proiecte și campanii de Voluntariat”.

Mai multe detalii pe: www.galasocietatiicivile.ro.

 


Adaugati un comentariu


 

*